Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Золотий кларнет» – Ярославу Корнєву

Поет із Краматорська став найкращим дебютантом року, а «Стіхи о жизні» Артема Полежаки відзначили за дизайн
31 серпня, 15:16
ФОТО ОЛЕКСАНДРА ЗАКЛЕЦЬКОГО

У Києві вдруге вручили щорічну премію за найкращий поетичний дебют «Золотий кларнет». Днями представники журі літературної премії під орудою її організатора, поета Вано Крюґера, оголосили переможців. Варто нагадати, що до складу журі входить чимало експертів — письменників, літературних критиків тощо, від класиків сучасної поезії Василя Голобородька та Петра Мідянки до критика й редакторки Інни Корнелюк та директора видавництва «Смолоскип» Ростислава Семківа.

До короткого списку премії потрапило чотири книжки: «Листи на Північ» Арсенія Тарасова, «Стіхи о жизні» Артема Полежаки, «Дещо з насіння» Ярослава Корнєва та «У хаті, де не працює санвузол» Євгенії Чуприни.

Після того як члени журі поділилися своїми враженнями від прочитаних книжок, а запрошені гості (поетка і авторка «Дня» Любов Якимчук, поет і журналіст Олександр Мимрук) почитали вірші, настав час оголосити переможців. Їх виявилося двоє. Ярослав Корнєв, схильний до експериментів поет із Краматорська, отримав відзнаку за найкращу дебютну збірку «Дещо з насіння» (видавництво «Раритети України»), а іронічну книжку «Стіхи о жизні» (видавництво «Люта Справа») харків’янина Артема Полежаки відзначили за дизайн.

Журі премії «Золотий кларнет» продовжує працювати, і наступного року можна сподіватися на нових переможців серед авторів перших поетичних книжок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати