Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як Янукович зі скандалом відвідав Волгоград

20 серпня, 16:53
Фото с сайта vlada.io

18 серпня колишній президент України Віктор Янукович, який утік до Росії після революції в лютому 2014 року, відзначився скандальним візитом у Волгоград. Міські ЗМІ відзначили, що Янукович приплив до міста  Волгою на дорогій яхті, а його візит викликав масу незручностей для городян. Так, музеї, що їх відвідував український гарант-утікач, закривали на кілька годин для інших відвідувачів. Крім того, охорона Януковича напала на місцевого журналіста, який спробував сфотографувати його флотилію.

Волгоградські журналісти відзначають, що візит Януковича швидше нагадував приїзд чинного глави держави. Він прибув на величезній трипалубній яхті з катером супроводу.

"Вранці 18 серпня в акваторії Волгограда з'явилася шикарна яхта. Пришвартовуватися до причалу річкового порту не стала, залишилася на рейді (з метою безпеки). Але навіть далеко від берега допитливі волгоградці змогли розпізнати на кормі колишнього Президента України Віктора Януковича.

Прибув він у Волгоград у приватному порядку, тому офіційно про його візит у місто-герой ніхто і не повідомляв. Але Янукович – все ж фігура відома і помітна, як то кажуть, не сховаєш.

Очевидці вже повідомили, що колишній глава України приїхав у Волгоград із сім'єю як турист. Насамперед відвідав музей-заповідник «Сталінградської битви», - пише місцева редакція «Комсомольской правды».

Співробітники музею розповіли журналістам, що заради такого почесного гостя територію навколо музею на час його візиту оточили, і навіть закрили будівлю для інших відвідувачів, а також вимкнули в залах відеокамери. Самим же працівникам порадили зайвий раз не виходити з кабінету.

Після огляду музею Янукович сів у тонований мікроавтобус, і його кортеж попрямував на Мамаїв курган. Інші люди, які в цей час хотіли відвідати музеї Волгограда, залишилися дуже незадоволені тим, що установи на кілька годин опинилися для них зачинені.

"У зв'язку з сьогоднішнім візитом у Волгоград колишнього президента України Віктора Януковича трапився справжній туристичний колапс біля входу до музею-заповідника «Сталінградська битва». Через те, що колишній слуга народу прогулювався  місцем історичної слави, дві туристичні групи, що прибули до нашого міста теплоходами, не могли пройти до музею і познайомитися з історією Великої Вітчизняної війни. Не витримуючи такого неповаги до себе, туристи били кулаками у двері музею",- написав один із міських сайтів Волгограда.

Вдень Янукович на яхті покинув Волгоград, але на цьому його пригоди в місті не закінчилися. Вже під час подорожі річкою охорона Януковича напала на катер волгоградського журналіста Анатолія Сологубова, головного редактора місцевого інформаційного агентства "СоцІнформБюро".

Як стверджує головний редактор агентства "СоцІнформБюро", напад стався близько третьої години дня в четвер, 18 серпня, коли його катер ішов на малому ходу уздовж берега Волги в 20 км від Волгограда. За словами Сологубова, він фотографував об'єкти, розташовані уздовж берега, коли в об'єктив фотоапарата потрапили трипалубна яхта без розпізнавальних знаків і невеликий човен.

"Мабуть, помітивши об'єктив фотоапарата, екіпаж судна супроводу, виконавши кілька небезпечних розворотів, при цьому мало не потопивши катер, наблизився", - розповів Анатолій Сологубов.

За словами журналіста, на палубу вийшли троє чоловіків, які представилися працівниками прикордонної служби, і "в грубій формі зажадали пояснень", а потім наказали "видалити все, що нафотографували".

"Пояснивши невідомим чоловікам, хто ми і що тут робимо, я подумав, що ситуація вирішилася і мої переслідувачі залишилися задоволені відповіддю, - коментує Анатолій Сологубов. - Повернувши мені фотоапарат, чоловіки заявили, щоб я за жодних умов не наближався до яхти, після чого я на малому ходу відправився вгору руслом  ріки".

За словами Сологубова, незабаром його катер знову наздогнали, але він уже у відповідь на незрозумілі вимоги незрозумілих людей попросив їх пред'явити документи. Натомість же знову почув погрози.

"Після довгих перемовин по рації "прикордонники" прийняли досить дивне рішення - сфотографувавши мене і зажадавши номер мого особистого телефону, знову погрожуючи якимись великими проблемами, вони дозволили продовжити мені скромне плавання", - пише Сологубов на сайті "СоцІнформБюро".

У соціальних мережах жителі Волгограда активно обговорюють подію. Обурені росіяни в основному бажають Януковичу разом з його охороною повертатися назад в Україну і спробувати подібним чином поводитися в тій країні, звідки він утік у РФ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати