Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За один день – три медалі

Українці поки на сьомому місці в медальному заліку на чемпіонаті Європи
10 серпня, 11:26
ФОТО REUTERS

У Великобританії та Німеччині відбувається Перший чемпіонат Європи з літніх видів спорту. На турнірі розігруються винагороди в семи видах: легкій атлетиці, водних видах, велоспорті, спортивній гімнастиці, веслуванні, гольфі та тріатлоні. У шостий медальний день, 8 серпня, було розіграно 17 комплектів медалей. Українці вибороли три медалі — одну золоту та дві бронзові, повідомляє www.sportonline.ua. Михайло Романчук переміг у плаванні на 800 м вільним стилем (7.42,96). Бронзовими призерами стали Сергій Никифоров у стрибках у довжину (8,13 м) та мікт-дует Вікторія Кесар/ Станіслав Оліферчик у синхронних стрибках із 3-метрового трампліну. Зауважимо, що для Романчука це вже третя медаль на ЧЄ у Глазго, у тому числі друга золота. Раніше він узяв «золото» на 400 м і «срібло» на 1500 м вільним стилем.

24-річний українець Сергій Никифоров (на фото) став бронзовим призером із найкращим результатом у своїй третій спробі 8,13 м. Українець поступився німцеві Фабіану Хейтле, який із таким же результатом став срібним призером, стрибнувши на 8,13 м у другій спробі. «Золото» виборов грек Мільтіадіс Тентоглу (8,25 м).

За шість медальних днів на чемпіонаті Європи було розіграно 111 комплектів винагород. В активі збірної України 21 медаль — 7 золотих, 10 срібних і 4 бронзові. У медальному заліку збірна України за станом на ранок 9 серпня опустилася з 6-го на 7-ме місце.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати