Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як дійти компромісу між телерекламою та глядачем?

23 липня, 00:00

Вторгнення реклами товарів у телевізійний процес демонстрації кінофільмів, інших передач уже стало системою. Обурення телеглядачів "рекламним тероризмом" відоме. Фахівці стверджують, що він вельми негативно впливає на психіку. Однак припинити цей "тероризм" телеканали, мабуть, не в змозі, позаяк це призведе до втрати великих доходів. Чи є вихід із цієї казусної ситуації, чи можливо дійти компромісу?

Його знайшли самі телевізійники , навіть не підозрюючи про це. 16 липня ц.р. на третьому каналі УТ "Інтер" демонстрували відомий кінофільм "З тобою і без тебе". На початку й наприкінці його показу давали рекламу гігієнічної прокладки "Олвейз", зміст якої зводився до розповіді й демонстрації різниці - "з нею і без неї". Легко помітити, що суть цієї реклами цілком збіглася з назвою демонстрованого кінофільму. Такий суто випадковий збіг трішки знизив нервовий розлад більшості телеглядачів... Отут і виникла ідея: надалі пов'язувати назви телепередач із рекламованим товаром. Приміром, очищувальний засім "Містер Мускул" рекламувати при показі кінобоєвиків за участю Арнольда Шварценеггера чи інших мускулястих акторів. А жувальні подушечки "Стіморол" рекламувати із фільмом "Щелепи". Отже, мабуть, можна дійти гармонійного компромісу між телеглядачем і рекламою. Причому самих телеглядачів буде залучено до процесу активного обговорення: чи вдало поєднано рекламу товару й послуг із сюжетом основної телепередачі? Що апріорно виключить нервовий розлад.

У Руслани Писанки, приміром, це виходить: рекламовані нею товари чи послуги мають майже прямий стосунок до погоди, курортів, частин світу і здоров'я. Тому і не дратують.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати