Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Турбота – про всіх

На Філіппінах готуються до масштабного виверження вулкана Тааль
23 січня, 10:15
ФОТО РЕЙТЕР

Вулкан Тааль розташований за 65 км від філіппінської столиці Маніли. Тривалий час він вважався сплячим. Останнє його виверження зафіксували в 1977 році, проте він прокинувся 12 січня 2020 року. А 13 січня випустив стовп попелу, висота якого досягла 15 км.

Попри те, що Тааль належить до маленьких вулканів, він вважається одним із найнебезпечніших, оскільки біля його підніжжя живе безліч людей. За даними ООН, у зоні з радіусом 14 кілометрів проживає орієнтовно 450 тисяч людей, а в 17-кілометровій зоні — вже 930 тисяч, повідомляє 24tv.ua. Тож влада країни почала вживати заходів. Евакуація зачепила в цілому приблизно 160 тисяч осіб, повідомляє www.dw.com.

Керівник інституту Інститут вулканології і сейсмології Phivolcs Ренато Солідум повідомив, що досі відбувається підйом магми, який може призвести до «ще більш небезпечної активності» вулкана. Phivolcs попередив про необхідну евакуацію всіх, хто перебуває в радіусі 14 км від вулкана. Місцевим жителям також слід носити медичні маски і вжити інших заходів для захисту від вулканічного попелу.

Під час заходів евакуації дбають і про порятунок тварин. Зокрема, у Насугбу, що в провінції Батангас, облаштовано тимчасовий притулок для чотирилапих. На фото: волонтер перевозить собаку, яку врятували із зони відчуження навколо вулкана.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати