Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Щаслива помилка

Історія порятунку голуба Джо
19 січня, 11:32

Днями в Австралії помилково ледь не знищили голуба — як порушника кордонів та біобезпеки країни. Спочатку австралійський уряд заявив, що птах, названий Джо на честь новообраного президента США Джо Байдена, за даними австралійських 9 News, міг подолати 8000 миль від Америки над Тихим океаном, порушуючи при цьому суворі правила біозахисту країни, пише www.nbcnews.com. За повідомленнями австралійських чиновників, житель Мельбурна Кевін Селлі-Берд знайшов голуба з биркою, яка ідентифікувала його як такого, що вилетів з американського штату Орегон 26 грудня, пише www.latimes.com. Департамент сільського господарства країни заявив, що «ліквідація» птаха може бути необхідною для захисту унікальної дикої природи країни.

Однак птах, швидше за все, австралійський, а його мітка на нозі, що вказує на те, що голуб із США, фальшива, повідомило пізніше Міністерство сільського господарства Австралії. «Після розслідування дійшли висновку, що голуб Джо з великою ймовірністю є австралійцем і не створює ризику для біозахисту», — йдеться у повідомленні відомства.

Зокрема Деоне Робертс, менеджер зі спортивного розвитку американської організації Racing Pigeon Union, що базується в Оклахомі, заявила, що бирка фальшива. Вона належить голубу в США, і це не той птах, який зафіксований в Австралії, сказала вона:. «У нього точно домівка в Австралії, а не в США» Підробка бирок для птахів «відбувається дедалі частіше», —  сказала Робертс. — Люди, які захоплюються голубівництвом, несвідомо купують це», — цитує її www.latimes.com

«Ми розчаровані тим, що неправдива інформація поширюється так швидко, але ми вдячні, що справжній голуб не прибився з США», — йдеться у заяві Американського союзу голубівників, оприлюднена у Facebook.

До слова, влада в Австралії сувора не лише до пернатих з-за кордону. Головний санітарний лікар країни Брендан Мерфі днями заявив, що прикордонні обмеження в Австралії з огляду на коронавірус збережуться протягом усього року, незважаючи на кампанію з вакцинації населення від COVID-19. «Я думаю, що протягом більшої частини цього року у нас збережуться суттєві прикордонні обмеження», — заявив Мерфі в ефірі австралійського телеканалу ABC. Він зазначив, що наразі влада не може бути впевнена в тому, що вакцинація запобіжить передачі вірусу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На фото: Голуб сидить на даху будинку в Мельбурні, Австралія. Мешканець Мельбурна Кевін Селлі-Берд виявив виснаженого голуба у своєму саду і завдяки мітці на нозі пернатого виявив, що той зареєстрований на власника в штаті Алабама, США.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати