Рідкісне поповнення у французькому зоопарку

Рудий ревун віднині — у списку загрожених видів

Мавпеня виду рудий ревун, яке народилося 16 лютого і було представлене працівниками зоопарку Planete Sauvage в понеділок (29 березня) агентству Reuters, попередньо отримало ім’я Шонго. Саме цей варіант лідирує в інтернет-опитуванні, яке парк розпочав після народження хлопчика, повідомляє Reuters. Його мати, доросла самка на ім’я Єрба, несла його в утробі протягом 140 днів і народжувала без допомоги співробітників зоопарку, розповіла працівниця закладу Джастін Ти.

Рудий ревун є південноамериканським видом ревунів, мавп Нового Світу, що проживає на заході басейну Амазонки в Венесуелі, Колумбії, Еквадорі, Перу, Болівії і Бразилії. Це невеликий тип приматів, самці виростають до 72 сантиметрів завдовжки і важать до 9 кілограмів, а самки виростають до 57 сантиметрів у довжину і важать до 7 кілограмів. Ці ревуни славляться своїми «світанковими хорами». Це ревіння і виття в основному забезпечують самці. Ревіння можна почути на відстані до 5 км у лісі, таким чином вони позначають свою присутність.

Минулого тижня Міжнародний союз охорони природи долучив рудого ревуна до Червоного списку видів, що перебувають під загрозою зникнення.

Рідкісне поповнення у французькому зоопарку

Рідкісне поповнення у французькому зоопарку

Рудий ревун віднині — у списку загрожених видів

Мавпеня виду рудий ревун, яке народилося 16 лютого і було представлене працівниками зоопарку Planete Sauvage в понеділок (29 березня) агентству Reuters, попередньо отримало ім’я Шонго. Саме цей варіант лідирує в інтернет-опитуванні, яке парк розпочав після народження хлопчика, повідомляє Reuters. Його мати, доросла самка на ім’я Єрба, несла його в утробі протягом 140 днів і народжувала без допомоги співробітників зоопарку, розповіла працівниця закладу Джастін Ти.

Рудий ревун є південноамериканським видом ревунів, мавп Нового Світу, що проживає на заході басейну Амазонки в Венесуелі, Колумбії, Еквадорі, Перу, Болівії і Бразилії. Це невеликий тип приматів, самці виростають до 72 сантиметрів завдовжки і важать до 9 кілограмів, а самки виростають до 57 сантиметрів у довжину і важать до 7 кілограмів. Ці ревуни славляться своїми «світанковими хорами». Це ревіння і виття в основному забезпечують самці. Ревіння можна почути на відстані до 5 км у лісі, таким чином вони позначають свою присутність.

Минулого тижня Міжнародний союз охорони природи долучив рудого ревуна до Червоного списку видів, що перебувають під загрозою зникнення.