Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Перекинуті будинки» і нові виклики

Кількість тих, хто занедужав на COVID-19, у Британії зростає
14 вересня, 18:37

Днями медіа повідомили, що швидкість передачі коронавірусу у Великій Британії перевищила критичний рівень. За даними Наукової консультативної групи з надзвичайних ситуацій (SAGE), остання оцінка показника R (рівень поширення) по Британії становить від 1,0 до 1,2. Тобто один інфікований заражає 1—1,2 людей. Останній раз цей показник був вище одиниці на початку березня, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Sky News.

За даними ВВС, тестування тисяч людей в Англії показало, що число випадків захворювання подвоюється кожні сім-вісім днів, причому помітне зростання спостерігається на півночі країни і серед молоді. Однак зараз рівень поширення вірусу як і раніше набагато нижчий, ніж на піку пандемії у квітні.

Захворюваність різко знизилася в травні і залишалася низькою в червні і липні, але кілька великих досліджень населення в цілому тепер припускають, що сталося повторне поширення вірусу. Дослідження REACT за участю понад 150 000 добровольців в Англії виявило «прискорення передачі» в кінці серпня — початку вересня. Рівні зараження росли по всій Англії, але особливо на північному сході, північному заході і Йоркширі. І було збільшення кількості позитивних випадків у всіх вікових групах до 65 років, з найвищими темпами зростання у віці 18—24 років.

Нагадаємо, днями у Великій Британії набули чинності нові, жосткіші карантинні обмеження. Зокрема з ними працюють і культурні та розважальні заклади. У тому числі й кілька у країні «Перекинутих будинків» (до слова, у світі їх також чимало — у США, Канаді, Південній Африці, Австрії, Польщі, Грузії, та й Україні), на фото — аттракціон «Перекинутий будинок» у Брайтоні, місті на південному узбережжі Англії. Власники Upside Down House обіцяють особливі емоції від дизайнерськи оформлених оптичних ілюзій та неперевершені фото. Водночас попереджають, що через те, що будівля стоїть під кутом, можливе захитування.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати