Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Парламент України в світлі знаків гороскопа

18 березня, 00:00
МАЙЖЕ ВСЕРЙОЗ Валентин МОГИЛА

Наші політологи докладно вивчали Верховну Раду щодо кількісного розподілу народних депутатів за приналежністю до партій, блоків і фракцій. Білою плямою залишався їх розподіл за знаками Зодіаку. Астрологічне дослідження, що тут публікується, усуває цю прогалину. Його висновки, як інформація до роздуму, можуть зацікавити не тільки гороскоповіруючу частину суспільства...

Дати народження народних депутатів, як основа виявлення приналежності до знаків гороскопа, взято з біографічного довідника "Хто є хто в українській політиці", підготовленого Київським науковим товариством ім. Петра Могили спільно з видавництвом "Київ. Інформація. Сервіс" (1996 р.). Дослідження проведене за зодіакальними знаками - для всіх народних депутатів Верховної Ради нинішнього 13-го скликання, і за східними - для всіх депутатів двох останніх скликань.

У сьогоднішньому парламенті розподіл слуг народу за знаками Зодіаку виглядає так (у %): Терези - 11,3, Близнюки - 10, Діви - 9,2, Козероги - 8,7, Риби - 8,5, Овни - 8,1, Леви - 7,2, Водолії - 7,8, Тільці - 7,7, Скорпіони - 7,6, Раки - 7,2 й Стрільці - 5,9. Для аналізу космопсихологічної сумісності депутатського корпусу з Президентом, спікером і прем'єр-міністром періоду 1994-1998 рр. зацікавлюють їхні знаки: Леонід Кучма - "Лев", Олександр Мороз - "Риба", Віталій Масол - "Скорпіон", Євген Марчук - "Водолій", Павло Лазаренко - "Діва", Віталій Пустовойтенко - "Риба".

Порівняння вказує на різку розбіжність переважаючих у парламенті носіїв знаків Зодіаку - Терезів, Близнюків, Дів і Козерогів (їхня частка - майже 40 відсотків), зі знаками в трикутнику Олімпу влади. І лише Лазаренко ("Діва") є винятком. Такий астрологічний аспект підтверджує факт протистояння між гілками влади, особливо з боку трикутника "Кучма - Верховна Рада": у парламенті всього лише 8 відсотків однозначних - Левів, як космопсихологічних прихильників Президента.

Порівняно малий прошарок Стрільців. А вони, як стверджують астрологи, дуже енергійні, активні, талановиті, досягають великих успіхів і часто бувають загальними улюбленцями - за свої стріляючі ідеї, прогнози і концепції. Під цим знаком народжені: Черчілль, де Голь, Жуков, Карнегі, Твен, Бетховен, Дісней.

Дослідження за східними знаками викликане відомим економічним дивом у Японії, ренесансом економіки в Китаї та інших країнах Сходу. Приналежність народних депутатів 12-го скликання до цих знаків така (у %): "Воли" - 12,6, "Пацюки" - 12, "Собаки" - 10, "Змії" - 9,4, "Кролики" - 8,3, "Дракони" - 8,1, "Тигри" - 8, "Вівці" - 7,3, "Коні" - 6,8, "Мавпи" - 6,7, "Свині" - 6,6 і "Півні" - 4,2. Для порівняння знаки в тодішньому трикутнику влади: Президент Леонід Кравчук - "Собака", спікер Іван Плющ - "Змія", прем'єр-міністри 1990-1994 Віталій Масол - "Дракон", Вітольд Фокін - "Мавпа", Леонід Кучма - "Тигр".

Порівняння показує, що п'ята частина депутатського корпусу ("Собаки" і "Змії") збіглася зі знаками Президента й спікера. Причому знак "Собака" космопсихологічно сумісний зі знаком "Змія", що підтверджує факт відсутності помітного протистояння між Кравчуком і Плющем. Разом із тим, воно було присутнім у ланці трикутника "прем'єр-міністр Кучма - Верховна Рада": в парламенті 12-го скликання було 8 відсотків "Тигрів" - однозначних прихильників керівника уряду.

У Верховній Раді нинішнього скликання розподіл народних депутатів за цими самими знаками змінився: "Змії" - 12,7, "Дракони" - 10,6, "Пацюки" - 10,1, "Свині" - 9,4, "Воли" - 8,6, "Тигри" - 8,4, "Кролики" - 7,6, "Коні" - 7,4, "Півні" - 7,3, "Мавпи" - 6,6, "Собаки" - 6,1 і "Вівці" - 5,2. Причому 43 відсотки слуг народу ("Змії", "Дракони", "Пацюки" й "Свині") не збігаються зі знаком Кучми ("Тигр") і знаком Мороза ("Мавпа"), що й у космопсихічному плані підтверджує протистояння.

Верховну Раду 14-го скликання вже виберуть на чотири роки: 1998-й рік - рік "Тигра", 1999-й - "Кролика", 2000-й - "Дракона" і 2001-й - "Змії". Якщо відштовхуватися від гороскопічного підходу (для зниження протистояння), то ці знаки повинні бути провідними в парламенті періоду 1998-2001 рр. і максимально поєднуватися зі знаками майбутнього Президента, спікера й прем'єр-міністра. Нинішній рік - рік Президента Кучми ("Тигра" за східним і "Лева" за зодіакальним гороскопами). Такий дует знаків дає йому шанс 1998 року підвищити свій імідж серед електорату. Знаки ж подальших років майже несумісні з царями звірів.

У цьому плані проведено космопсихологічний аналіз передвиборної п'ятірки лідерів від Соціал-демократичної партії України (об'єднаної): Кравчук - "Собака", Марчук - "Змія", Онопенко - "Віл". Такого сприятливого поєднання знаків кандидатів в народні депутати, на жаль, немає в інших партіях, блоках та об'єднаннях. Причому ці знаки узгоджуються із характеристикою лідерів СДПУ(о), що рекламується - "Мудрість. Порядок. Енергія."

Результати викладеного тут дослідження дають орієнтир для тієї частини електорату, яка може "заплутатися" у виборі кандидатів у народні депутати з гами партій, блоків та об'єднань. Зрештою, вона може схилити голосувати за нових слуг народу не за їхньою приналежністю до партій, а до знаків зодіакального або східного гороскопа: Риба - за Рибу або інший знак, Змія - за Змію, Собака - за Собаку тощо. Такий, чисто безпартійний принцип голосування в світі ще не застосовувався. Можливо, він дозволить обрати прагматичний парламент і тим самим здійснити український стрибок у розвинену економіку із третьої спроби.

Досягнути ідеального поєднання знаків у гороскопі навряд чи можливо. До того ж значне коригування в мотиви поведінки "знаків" як стверджують астрологи, може вносити розміщення планет. Це наштовхує на думку: чому б до Верховної Ради 14-го скликання не ввести парламентського астролога? Він давав би поради і складав би гороскопи за пріоритетністю порядку денного, який вплив на голосування зробить небесне злягання Марса з Венерою, Сатурна з Місяцем та ін.

Можливо, тут і заритий "Собака" - той магічний знак, якому космопсихологи приписують активні дії проти будь-якої несправедливості та обману, вірність, чесність, володіння розвиненим почуттям обов'язку, великодушність і безкорисливість, страждання за минуле, справжнє і за те, що може статися. Хіба не таких народних депутатів мріють побачити виборці в новому парламенті?

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати