Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Одягніть мене, будь ласка»

У центрі Львова з’явилася велика інсталяція медичної маски
30 березня, 15:24
ФОТО АВТОРА

У сквері «На валах», що навпроти Львівської облдержадміністрації, з’явилася інсталяція медичної маски. Створив її вуличний митець під нікнеймом dart_painter.

У такий спосіб художник хоче звернутися до усіх людей, що легковажать карантином.

«Знаю, знаю, знаю. Усіх уже дістав цей вірус і все, що з ним пов’язано. Багатьом ця робота не сподобається, хтось навіть може сказати, що такою інсталяцією я нагнітаю навколишню атмосферу, але робилася вона з іншою метою. Всі ви знаєте, що живемо ми з вами у непрості часи, на цьому етапі, куди б ти не пішов, ти скрізь будеш бачити маски, які за невеликий проміжок часу стали частиною нашого життя і цей період у всіх викликатиме одні і ті ж асоціації. Одним із завдань мистецтва є передача атмосфери, духу, часу, в який ми з вами проживаємо, що я і намагався продемонструвати цією роботою. Також цією роботою я звертаюся до всіх людей, які халатно ставляться до карантину. Мийте руки і носіть маски. Попіклуйтеся про себе і своїх близьких», — написав митець під фотографією свого творіння в мережі Instagram.

Інсталяція складається із величезної роздрукованої і наклеєної на фанеру медичної маски. Вона підвішена за шнурки між двох дерев. Зверху над маскою є напис: «Я — маска. Одягніть мене, будь ласка».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати