Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ні – довгобуду, так – Шевченківському центру!

7 та 8 червня в Каневі відбудеться благодійний фестиваль сучасної музики, поезії та арту на березі Дніпра Sheva Fest
05 червня, 15:24
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Уже вдруге в межах Міжнародного економіко-гуманітарного форуму Ukrainian ID буде проведено open-air фестиваль, зібрані кошти з якого будуть спрямовані на завершення будівництва Шевченківського культурного центру — 35-річного довгобуду. Знаковою подією фестивалю стане сольний концерт дворазового володаря премії GRAMMY, відомого оперного співака, педагога Національної музичної академії України Анатолія КОЧЕРГИ (на фото).

Цікаво, що до команди Sheva Fest цього року приєдналися організатори наймасштабнішого в Україні музичного фестивалю Atlas Weekend. У програмі дводенного мультидисциплінарного заходу відбудуться: запальна пляжна вечірка Fire Beach Party, live-виступи музичних бендів, вогняні перформанси, 10-годинний читацький поетичний марафон, у якому візьмуть участь понад 40 українських поетів, і безліч денних та нічних активностей.

Справжньою зіркою арт-центру «Червоне і Чорне» виявилася відома українська художниця Ольга Ронд, шедеври якої представлені на виставках по всьому світу. Кульмінацією фесту стане концерт «Музика серця» знаменитого баса Анатолія Кочерги, який виступить на сцені Шевченківського культурного центру, щоб ще раз акцентувати увагу на важливості завершення будівництва культурного закладу.

Питання довгобуду неодноразово порушувалось як на місцевому, так і на національному рівні: про центр знімали сюжети головні телеканали країни, але справа так і не зрушилася з місця. Тому з ініціативи президента форуму Ukrainian ID Наталії ЗАБОЛОТНОЇ було започатковано щорічний фестиваль для канівчан та гостей міста, який став саме тією культурною атракцією, яку потребувало місто.

— Sheva Fest створено, перш за все, щоб привернути увагу інвесторів до Шевченківського дому, — зазначила Наталія Заболотна. — Усі кошти, отримані з продажу квитків, ми передамо на будівництво центру. Ми хочемо здійснити велику мрію тисяч канівчан і закликаємо всіх небайдужих приїхати в Канів, щоб круто провести час у місті, яке є душею українського народу, — Каневі, й тим самим долучитися до благодійної справи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати