Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нептун пропишеться у столиці

23 липня, 00:00

Не всяка перша чарка - колом. Судячи з відгуків юних киян, водне свято "Нептун на Печерську", що вперше відбулося 18 липня в акваторії Наводницького парку, їм сподобалося. А це означає, що віднині цар морів щорічно, кожну третю п'ятницю липня, своєю появою збурюватиме води Дніпра.

Спортивно-театралізоване естрадне шоу на воді організувала Печерська райдержадміністрація, АТ "Піро-шоу", громадський Фонд Святого Андрія Первозванного, Укррічфлот, Київський річний порт, Інститут культури та АТ "Посейдон" для шкільної та студентської молоді. О 6 годині вечора у парку на Набережній юрбився веселий народ. Дійство розгорталося на воді. Сценічним майданчиком слугував дебаркадер, прикрашений різнокольоровими кульками. Упритул до нього стояв теплохід "Дніпро": президент Укррічфлоту Микола Антонович Славов надав свій "особистий корабель" юним артистам. Велике задоволення публіці та собі (ще б пак, виступати на такому святі!) доставили київські старшокласниці із спортивно-танцювального ансамблю "Пульс" та учасниці гурту "Печерські візерунки". Істинним подарунком для всіх став виступ дитячого ансамблю "Барбі-джаз" з Луганську. Дівчатка від 5 до 14 років у вбранні відомої ляльки Барбі грали на джазових інструментах. Слава про цей ансамбль вже перелетіла через океан. Сам президент США Білл Клінтон запросив юних музиканток на свій день народження.

Віктор Шпортько вітав усіх піснею "Привет, Печерск". Деяких молодих співаків багато хто з киян вперше побачили "живцем" і були підкорені ними. Між піснями, танцями, жартівливими сценками Водяник (ведучий програми, режисер свята Юрій Перенчук) з азартом проводив веселі конкурси. Йому допомагали русалки та інші мешканці підводного царства (студенти Інституту культури). А головним персонажем - Нептуном - постав перед публікою студент Київського театрального інституту Ярослав Ластівець.

Чи сподобалось молоді свято? "Так", - відповіли семирічна Олена Кирюхіна, студентки університету Наталка та Марійка, одинадцятикласники з 88-ої школи. "Щоправда, хотілося б, щоб було більше сучасної музики та масових танців," - сказав від групи хлопців Женя Щавелєв. Просто він ще не знав, що після виступу Олександра Пономарьова з "Територією А" та після яскравих піротехнічних ефектів відбудеться дискотека для молоді.

Ставлення до масових свят сьогодні не однозначне. Одні вважають їх "бенкетом під час чуми", інші - віддушиною у нашому не дуже веселому житті. Юні кияни отримали задоволення від свята. І вдячні його організаторам.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати