Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Назад – в океан

Кількість великоголових черепах зменшується через зміни клімату
28 липня, 13:21

Черепахи Каретта-Каретта вважаються одним із природних чудес світу, водночас реліктова тварина потребує охорони та захисту всього людства. Через зміни клімату кількість великоголових черепах, як ще називають цей вид, зменшується. У Туреччині, де мешкає велика кількість цих черепах, місцева влада на період гніздування вночі навіть закриває пляжі, щоб ніщо не зашкодило реліктовим черепахам.

Каретти дуже давні та дуже вразливі. Тисячоліттями вони обирають для гніздування одне і те ж узбережжя. Вночі самка повинна вийти на берег, викопати задніми лапками лунку, відкласти туди яйця. Якщо її злякати або потривожити, черепаха повернеться в море. Тому турецька влада піклується про спокій Каретт.

Оскільки великоголові черепахи живуть завжди на тому ж пляжі, де вони народилися, з цієї причини дуже важливо зберегти умови для виживання гнізда, аби уникнути їх зникнення.

Ще одне місце мешкання Каретт — пляж Кофете на Канарському острові Фуертевентура, Іспанія. Тут про черепах дбають працівники природоохоронного центру. На фото — Каретта-Каретта, врятована екологами з волосіні у квітні цього року, в липні її відпустили назад у води Атлантичного океану.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати