Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На "Динамо" в Ейндховені чекає аншлаг

05 вересня, 00:00

Згідно з результатами жеребкування футболісти київського "Динамо" свій стартовий матч Ліги чемпіонів-1997/98 проведуть 17 вересня в Голландії з ПСВ "Ейндховен".

Київське "Динамо" зустрінеться з "Ейндховеном" після 22-річної перерви. Навесні 1975 року у півфіналі Кубка кубків динамівці без проблем переграли вдома голландців - 3:0, а на виїзді добилися прийнятного для себе рахунку 1:2. Ці поєдинки, як запевнив головний тренер голландського клубу Дік Адвокаат, який приїздив до Києва з метою перегляду матчу "Динамо" - "Шахтар" (Донецьк), пам`ятають у Ейндховені, і місцева преса закликала чемпіона Голландії до сумарного реваншу.

"Ейндховен" повернув собі чемпіонське звання, скориставшись тим, що минулого сезону здав лідируючі позиції славнозвісний "Аякс", який у національному чемпіонаті посів лише четверте місце. Досить упевнено стартував "Ейндховен" і нинішньої голландської першості, взявши вісім очок з дев`яти можливих. Однак Адвокаат залишився незадоволеним діями своїх захисників у виїзній грі з "Бредою" - 3:3. Вони, на його думку, припустилися кількох елементарних помилок.

- Чи здатний "Ейндховен" переграти "Динамо" 17 вересня?

- Ми спробуємо залишити "Динамо" без його козирів і нав`язати йому свою гру за допомогою тактичної гнучкості. Від конкретного ж прогнозу утримаюсь. Скажу лише, що я вельми занепокоєний високими можливостями київських нападаючих. На цей момент усі наші гравці, окрім бельгійського нападаючого Люка Ніліса (він переніс операцію і повернеться на поле не раніше середини жовтня), здорові і прагнутимуть максимально себе проявити в елітному турнірі. Всі квитки на матч, який відбудеться на 30-тисячному "Філіпсі", вже давно продано.

Склад "Ейндховена" вважається награним і стабільним, хоча деякі зміни в ньому в міжсезоння й відбулися. Нападаючі Рене Ейкелькамп підписав контракт з німецьким "Шальке", а бразилець Марсело повернувся на батьківщину до "Крузейро". Молодого півзахисника Бьона Ван дер Дулена віддано в оренду до бельгійського "Стандарда". Поповнили ряди "Ейндховена" голкіпер дюссельдорфської "Фортуни" Георг Кох, словацький півзахисник Ігор Демо з братиславського "Слована", й відразу три нові форварди Томек Іван ("Фейєрноорд" - друге місце в попередньому чемпіонаті Голландії), Арнольд Брюччино ("Твенте" - третє місце), а також датчанин Петер Меллер із "Брондбю".

- Як не дивно, Адвокаат не вважає датського форварда головним придбанням свого клубу, хоча за нього виклали 1,7 мільйона доларів.

- Ось, коли Меллер почне приносити "Ейндховену" таку ж користь, як раніше датському клубу, тоді й можна буде так вважати. А поки що він не потрапляє до основного складу. Інша справа - бельгійський форвард Жіль де Більде, який прийшов до нас минулого сезону з "Андерлехта" - з ним ми вже кілька місяців знаходимо спільну мову.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати