Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Людина-павук» на протесті

Мексиканські таксисти привертають до себе увагу і мітингами, і яскравими образами
13 жовтня, 17:09

Від початку тижня у Мехіко тривають протести, оголошені Національним рухом таксі (MNT). Площа «Ангел Незалежності» стала недоступною для учасників дорожнього руху, оскільки мітингарі припаркували там свої автівки. Так, у перший день акції на площі було припарковано 850 людей та 700 таксі.

Мітингарі виступають проти діяльності у Мексиці таких програм, як Uber, Cabify та Didi. Дехто привертав увагу до проблеми у незвичний спосіб — не тільки лишав автівку на дорозі, а й виділявся з натовпу яскравими образами, як-от «людина-павук»: чоловік сидів поруч із машинами в той час, як водії протестували.

«Ми протестуємо проти того, що влада не звертає на нас уваги. Вони продовжують дозволяти іноземним додаткам легально працювати в країні. У нас є ліцензії, і ми хочемо кожен день приносити додому шматок хліба», — сказав місцевим ЗМІ таксист Хорхе Барахас.

Через страйк водіїв таксі тисячі людей були змушені добиратися до роботи пішки. Багато з них запізнювалися, відповідно — сварили протестуючих за завдані незручності.

«Я йшла через все місто, щоб дістатися до роботи. Я вже запізнилася, просто немислимо! Мені доведеться попередити начальство, що я взагалі можу не приїхати. Цей день віднімуть з моєї зарплати! Як це взагалі можливо?», — сказала мешканка Мехіко Лаура Мартінес.

Від акції протесту таксистів постраждали і тисячі пасажирів, які не могли ні приїхати, ні виїхати з аеропорту Мехіко. Їм на допомогу несподівано прийшла поліція: правоохоронці на кілька годин змінили свою роботу, щоб довезти людей до транспортних розв’язок. Разом з тим уряд заявив, що готовий сідати за стіл переговорів із протестувальниками.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати