Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Готуючись до Олімпіади-2021

У Токіо вже запрацював Центр водних видів спорту
26 жовтня, 16:53

Центр водних видів спорту міста Токіо відкрили урочистою церемонією, в ході якої були продемонстровані спортивні досягнення та запрошені мешканці району осягнути для себе цей новий об’єкт, повідомляє olympic.kz із посиланням на Olympic.org.

У Токійському центрі водних видів спорту під час Ігор відбудуться зоряні виступи олімпійських і паралімпійських спортсменів. Також відбудуться олімпійські змагання з плавання, стрибків у воду й артистичного плавання та паралімпійські змагання з плавання.

До Центру водних видів спорту Токіо входить 10-смуговий основний басейн, підбасейн і басейн для стрибків у воду, який на час проведення Ігор уміщуватиме 15 000 глядачів. Він стане наріжним каменем японського плавання після Токіо 2020. Також функціонуватиме як плавальний комплекс, де кожен — від дітей до літніх людей — зможе займатися спортом і покращувати своє здоров’я та самопочуття. Через те, що Ігри 2020 року в Токіо перенесені на липень 2021 року, столичний уряд Токіо (TMG) ухвалив рішення відкрити об’єкт для приватного використання та для спортивних федерацій для проведення змагань і тренувань з 25 жовтня 2020 року — це дозволить осягнути багату спадщину Ігор ще до того, як вони відбудуться. Токійський центр водних видів спорту був побудований компанією TMG і завершений у лютому 2020 року. Всі вісім нових постійних об’єктів «Токіо-2020» було побудовано згідно з графіком.

Центр водних видів спорту Токіо спроектований так, щоб бути доступним для всіх, поміж яких і літні люди, люди з обмеженими можливостями, батьки з маленькими дітьми і ті, у кого є собаки-поводирі. Туалети та сидіння для інвалідних візків універсального дизайну розташовані в зонах, спроектованих із достатнім перепадом висоти між рядами сидінь для того, щоб глядачі в інвалідних візках могли добре бачити, навіть якщо глядачі стоять перед ними. На об’єкті встановлені сонячні батареї, а також системи наземного теплообміну, які використовуватимуться для підігрівання води в басейнах, що значно скоротить викиди вуглекислого газу в атмосферу.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь мер Токіо Юріко Коїке та член національної команди з плавання Рікако Ікеє, що здійснила символічний заплив вільним стилем. Під час заходу відбулися показові виступи з олімпійського плавання, стрибків у воду й артистичного плавання, а також паралімпійського плавання. А потім місцеві мешканці були запрошені оглянути місце проведення Ігор і розпочати знайомство зі своїм новим об’єктом. Адже Центр водних видів спорту є унікальною інженерною спорудою — ванни і для змагань і для розминок обладнані рухливими перегородками і дном, що дозволяє перетворювати кожен із 50-метрових басейнів на два 25-метрових і регулювати їхню глибину в діапазоні від двох до трьох метрів.

На фото: Маї Ясуда пірнає з 10-метрової платформи під час церемонії відкриття Токійського центру водних видів спорту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати