Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Феєрія майстерності

Один із наймасштабніших українських фестивалів класичної музики «Віртуози» відбудеться онлайн і у форматі марафону
27 травня, 14:19

Упродовж майже чотирьох десятиліть організатором міжнародного фестивалю «Віртуози» є Львівська національна філармонія, яка, за доброю традицією завдовжки 39 років, в останню декаду травня збирає у Львові найкращих солістів, диригентів, композиторів та колективи з різних куточків світу, аби влаштувати справжнє свято музики. Бо «Віртуози» – це феєрія майстерності!

На жаль, цього року, через пандемію і карантин, не так склалося, як гадалося, бо зачинені кордони між країнами та й обмеження пересування усередині України унеможливили приїзд до Львова виконавців. 

Але фестиваль відбудеться! Тим паче, що присвячений 250-річчю від дня народження Людвіга ван Бетховена (1770 – 1827), а ювілей цього геніального піаніста і композитора відзначає увесь світ.

Ба більше, організатори заходу переконані, що він буде унікальним, бо пройде у форматі дводенного (31 травня і 1 червня) онлайн-марафону. 

У філармонії розповідають, що заздалегідь склали програму 39-х «Віртуозів», які були заплановані на 21–31 травня. В афіші було двадцять подій, і це – понад півсотні симфонічних, фортепіанних та камерно-інструментальних композицій Маестро Бетховена, які прозвучали б у виконанні 40 солістів, 4 колективів та 6 диригентів із 11 країн.

Нова програма «Віртуозів» складається з камерних творів соленізанта, і це 8 подій у найближчі неділю і понеділок. Зі сцени Концертного залу Львівської філармонії ім. Станіслава Людкевича прозвучать найкращі фортепіанні, камерно-інструментальні твори, вокальна музика Бетховена, фрагменти з опери «Фіделіо» та ораторії «Ісус на Оливковій горі». «Виконавський склад марафону сформують українські музиканти, серед яких є солісти кращих світових концертних майданчиків, а також молоді й надзвичайно талановиті музиканти, які лише розпочинають творчу кар’єру», – розповідають організатори онлайн-«Віртуозів».

Фестивальні події транслюватимуть на офіційних інтернет-ресурсах Львівської національної філармонії. Детальну інформацію про марафон з присвятою Бетховену можна знайти на сайті Львівської філармонії.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати