Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ефемерні позачасові світлі образи»

Буковинська художниця Ніна Резніченко представила у Львові свої мистецькі ілюзії
11 квітня, 10:26
ФОТО АВТОРА

У львівській галереї «Зелена канапа» відбулося відкриття виставки Ніни Резніченко «Ілюзія». На понад десяти роботах художниця у власному абстракційному стилі презентувала портрети та натюрморти.

«Існує думка, що мистецтво — це ілюзія, що відображає дійсність. В ілюзіоніста, як і в митця, є три стадії процесу створення ілюзії. Береться реальна матеріальна річ, яку можна побачити. Згодом із звичайною річчю робиться щось незвичайне, її трансформація. А на третій стадії — ця річ повертається, з’являється заново, перероджується. Ілюзіоністи називають сам процес здійснення магії появи трансформованого предмета — престижем», — розповіла власниця галереї Олеся Домарадзька.

Сама художниця порівнює свій творчий процес із ілюзіоністським престижем. Частково користуючись методами автоматичного письма, вона видає зображення на полотні з розмитих м’яких переходів складних напівтонів, патьоків олійної фарби і різнокаліберних мазків живого кольору. Так народжуються її твори. В своєму бароковому буйстві вони виникають із абстракції й втягують глядача всередину асиметричних динамічних композицій, схожих на букети квітів або неоромантичні жіночі портрети — ефемерні позачасові світлі образи, які теж є прекрасною ілюзією вимріяної жінки.

Варто зазначити, що всі роботи були створені за останні півроку, спеціально для виставки. Оглянути «Ілюзію» Ніни Резніченко можна до 5 травня.

ДОВІДКА «Дня»

Ніна Резніченко народилася в 1973 році на Буковині. Мистецьку освіту здобула у Вижницькому коледжі декоративно-прикладного мистецтва ім.В.Ю.Шкрібляка. Виставляти свої твори почала з 1996 року. Мисткиня взяла участь у понад 30 персональних та групових виставках в Україні та за кордоном. Її роботи зберігаються в приватних колекціях.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати