Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

17 унікальних книжок

У Черкасах представили тактильні посібники для слабозорих і незрячих дітей
18 травня, 10:34
ФОТО АВТОРА

Тактильні посібники в межах соціального проекту власноруч створили черкаські дизайнери, спеціалісти з декоративно-вжиткового мистецтва, майстри швейного напрямку, флористи, талановиті викладачі та студенти, вихованці гуртків позашкільних навчальних закладів. Такі книги виготовлені в одному примірнику та не мають аналогів в Україні.

«Бібліотека розташовуватиметься у Черкаській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І—ІІІ ступеня, користуватися нею матимуть змогу чотири навчальні заклади міста для дітей з порушеннями зору, в тому числі і дошкільні заклади», — зазначив директор департаменту освіти й науки Черкаської ОДА Валерій ДАНИЛЕВСЬКИЙ.

Книги створені зі спеціальних матеріалів, приємних на дотик, мають об’ємне зображення та максимально наближені до оригіналу того явища чи предмета, про що розповідається в посібнику. Організатори зазначають, що такий досвід перейматимуть й інші регіони країни, адже нині слабозорі та незрячі діти не забезпечені необхідними матеріалами для різнобічного розвитку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати