Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стрілянину в США розглядатимуть як внутрішній тероризм

06 серпня, 13:23
ФОТО REUTERS

Розстріл людей у техаському місті Ель-Пасо, внаслідок якого загинули щонайменше 20 людей і ще 26 отримали поранення, розглядатимуть як внутрішній тероризм, повідомила американська влада в неділю. Місцевий прокурор уже оголосив, що клопотатиме про смертну кару для нападника, заявивши, що він «втратив право бути серед нас», цитує агенція АР.

Президент США Дональд Трамп назвав напад «актом боягузтва». Тим часом його головний суперник серед демократів Джо Байден звинуватив Трампа в сприяні клімату розподілу і насильства, стверджуючи, що єдиний шлях змінити такий курс — це перемогти президента-республіканця на виборах наступного року.

У розстрілі людей підозрюють 21-річного Патріка Крузіуса. В поліції розповіли, що арештували його без жодної стрілянини, та зазначили, що він співпрацює з слідством. «У принципі, він нічого не приховував. Йому були задані конкретні питання, і він відповів так, як потрібно було відповісти», — сказав шеф поліції Ель-Пасо ґреґ Аллен.

Наразі правоохоронці розслідують, чи нападник розстріляв людей в Ель-Пасо на ґрунті ненависті. Підозри в цьому з’явилися після того, як була знайдена сторінка у соцмережі Twitter, яка, ймовірно, належить зловмиснику. На ній є дописи про те, що нібито латиноамериканці, які прибувають до США, замінять білих виборців, що старішають. На думку автора, це може спричинити перемогу демократів у Техасі та їхню перемогу на виборах президента.

Нагадаємо, в суботу в США нападник відкрив вогонь у торговельному районі в техаському місті Ель-Пасо, де на той час перебували щонайменше три тисячі людей. Населення округу Ель-Пасо на 80 відсотків складається з осіб латиноамериканського походження.

Пізніше в місті Дейтон у штаті Огайо ще один озброєний чоловік вчинив стрілянину. Внаслідок неї щонайменше дев’ятеро людей загинули та 26 поранено.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати