Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З любов’ю до тварин, рослин, подій, життєвого простору...

Про «Малюнок «Дня» Анни Гаврилюк
13 вересня, 19:54

Анна Гаврилюк — лірична художниця «Дня», а на цікаву рубрику «Малюнок «Дня» читачі газети з нетерпінням чекають щотижня. Малюнки Анни доповнюються пізнавальними текстами. Поєднувати форму і зміст — робота не проста, яка потребує розуму, розвинутої уяви, фантазії.

Малюнки і тексти тематичні, інформативні: «День пасічника», «День біопалива», «День народження бургера», «День фьордів», «Перший в історії одиночний рейс Атлантикою» та інші. Поєднання думки й форми, побачене і прочитане спонукає «включити уяву, порівняння, абстрагування та інші мисленнєві дії». А стислі тексти дають нову цікаву інформацію, розширюють кругозір.

Анна — винахідлива. Розглядаючи її буклет кольорових листівок «Малюнок «Дня», подумала, що одна з листівок, зокрема «Дякую», може тиражуватися, як і книги газети «День». Надзвичайно вдалий сувенір — подяка. Сподіваюсь, що і в Україну прийде свято Подяки. Переконалася, що захоплення, інтерес, природні здібності стали її професійною діяльністю.

Консультувалася у знайомого графіка (кафедра малюнка) Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури. Він сказав: «Малюнки лаконічні, декоративні, зроблені з розумом, доступні до сприйняття. Малюнки хороші. Художниця розуміється на кольорах, що важливо».

Помітно, що Анна малює і пише з любов’ю до тварин, рослин, явищ, подій, життєвого простору — словом, світу живого. Авторка має свою рубрику-колонку, є своєрідною «колумністкою» — це неабияке досягнення, справжня творча удача.

Як на мене, це той випадок, коли головний редактор Л. О. Івшина, колектив редакції підтримали Анну. Ми, читачі газети «День» (і не тільки), спостерігаємо і захоплюємось творчістю Анни Гаврилюк.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати