Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Показник більшості

Лише 100 народних депутатів «Слуги народу» підтримали всі без винятку кадрові рішення Верховної Ради за місяць
08 квітня, 19:02
ФОТО АНДРІЯ КРИМСЬКОГО

У повідомленні Комітету виборців України на Facebook йдеться про те, що: «Лише 100 народних депутатів «Слуги народу» підтримали всі без винятку кадрові рішення Верховної Ради, що відбулися впродовж останнього місяця». Як зазначає Укрінформ, решта депутатів не підтримали бодай одне кадрове рішення Ради, а деякі — не підтримали відразу кілька.

За даними КВУ, усього в березні було прийнято 13 постанов Верховної Ради, що стосувалися кадрових призначень. Зокрема, було звільнено та призначено новий склад уряду, призначено нових міністрів оборони і закордонних справ, двічі змінено міністрів фінансів та охорони здоров’я, звільнено та призначено нового генерального прокурора.

«Антилідером серед депутатів монобільшості за підтримкою кадрових рішень став Олександр Дубінський, якого пов’язують із групою олігарха І. Коломойського. Депутат не підтримав відразу 5 рішень Ради з 13. Не проголосував за призначення С. Марченка міністром фінансів, за призначення І. Петрашка міністром економіки, звільнення І. Ємця з посади голови МОЗ, звільнення членів КМУ та натиснув «проти» звільнення міністра фінансів І. Уманського», — повідомляють у КВУ.

У Комітеті зауважують, що частина депутатів «Слуги народу» фізично не могли підтримати деякі рішення Ради в березні, оскільки були відсутні на пленарних засіданнях. Зокрема, через обмеження, пов’язані з коронавірусом.

«Однак, навіть якщо врахувати, що всі депутати, які були відсутні на певних голосуваннях, проголосували б «за», то кількість депутатів монобільшості, які підтримали всі 100% кадрових рішень Ради, не перевищила б 153 депутати. Всього у фракції «Слуги народу» 248 народних депутатів», — зазначено у КВУ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати