Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Я дуже вражений мотивацією українських військових»

Майже другий місяць військовослужбовці 80-ї ОДШБ проходять підготовку з іноземними інструкторами
08 червня, 10:27

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного тривають спільні українcько-американські навчання. Вже майже другий місяць підготовку з іноземними інструкторами тут проходять військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Зараз військові відпрацьовують, як правильно пересуватися в колоні, долати мінно-вибухові загородження, а також проводити контратаки умовного противника. Усі етапи навчання — суворо за стандартами НАТО і під пильним наглядом інструкторів. Найбільше їх — із США. Але на полігоні є також контингент інструкторів із Канади, Литви і Польщі. Ще є й українські інструктори, які пройшли спеціальні навчання.

Такі навчання є корисними не лише для українців, а й для їхніх інструкторів. Адже 80-та бригада пройшла горнило найзапекліших боїв на сході України 2014 року, зокрема захищала луганський аеропорт. Тож армійці діляться і своїм досвідом під час ведення активних бойових дій з іноземними колегами. І, як визнають останні, такий досвід є дуже цінним для них. «Я дуже вражений мотивацією українських військових, а також їхнім технічним забезпеченням і тим, як вони доглядають за технікою. Крім того, вони дуже влучно стріляють і мають цінний бойовий досвід», — розповів капітан 27-ї піхотної бригади США Александр Бреннен.

Після навчань на полігоні здобуті навички удосконалюють у сучасному центрі моделювання. Тут за допомогою новітніх програм підрозділ до деталей може відточити навички ведення вогню та комунікації за різними сценаріями.

Загалом такий вишкіл із 2015 року пройшли вже майже 10 тисяч українських військових із 11 батальйонів ЗСУ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати