Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Протистояти ворожій агресії

Військовослужбовці механізованої бригади імені Чорних Запорожців спільно з іноземними колегами проводять тренування в тилу
22 березня, 11:54
ФОТО НАДАНО МО УКРАЇНИ

На Львівщині, в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває підготовка підрозділів 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Сухопутних військ ЗСУ за програмою «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» (JMTG-U).  Про це повідомляє Відділення спеціальних кореспондентів Інформаційного агентства МО України (м. Львів).

Полігони, на яких проводяться навчання, умови максимально наближені до бойових. Українські військовослужбовці вдосконалюють зокрема навички протидії тероризму. Зауважимо, що військові, які беруть участь в цих навчаннях, вже мають бойовий досвід. Саме особовий склад цієї бригади 2014 року вступив у бій з ворожими силами.

Особлива увага в процесі підготовки українських воїнів приділяється командирським ланкам всіх рівнів. Крім цього, збільшено й масштаби програми підготовки українських піхотинців.

«З перших днів спілкування з українськими військовослужбовцями я вражений рівнем їхнього досвіду та підготовки, — розповів перший лейтенант Джеймс ГОВАРД зі складу 278-го бронекавалерійського полку армії США, який виконує завдання у складі JMTG-U, — Вони дуже прагнуть навчатися і серйозно до цього ставляться. Також вражає їхнє ставлення до своєї країни, бажання її захищати, щоб вона стала безпечним місцем».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати