Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про нову партію

Сергій ТАРУТА: «Це не буде проект Тарути. Я гарантую»
10 квітня, 19:14
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

«Ми створили нову партію...» — заявив днями народний депутат Сергій Тарута в ефірі програми «Гордон» на телеканалі «112 Україна». На сьогодні в Україні зареєстровано близько 350 партій. Але сказати про те, що у нас в парламенті або поза парламентом є справжня ідеологічна і незалежна від олігархів партія, не можна. В основному ми спостерігаємо політичні проекти, що нескінченно народжуються і вмирають.

Заява Сергія Тарути мало чим відрізняється від подібних заяв про створення нових партій, тим більше, що самого Сергія Олексійовича ЗМІ часто зараховують до представників українського олігархату. Що поробиш, дуже вже високе недовір’я в українському суспільстві до політиків і олігархів. Ми зв’язалися з Сергієм ТАРУТОЮ, щоб розпитати його: у чому ж сутність анонсованої ним нової партії і чим вона по-справжньому (не на словах, а на ділі) відрізнятиметься від інших?

— Я вважаю, що зараз час консолідації нових сил і всіх, хто раніше не планував брати участі у політичному русі. Оскільки це єдиний інструмент вплинути на зміни в країні. У зв’язку з подіями в Україні перед багатьма нашими громадянами стоїть питання перспективи: виїжджати з країни чи  впливати на ситуацію? Усім, хто має державну позицію, потрібно відсунути амбіції та консолідуватися. Ми постійно ведемо діалог усередині бізнесу, разом з іншими політичними силами, і бачимо, що немає консенсусу, немає довіри з боку суспільства до існуючих політичних партій та інститутів влади. Сьогоднішній владі довірили управляти країною, але вони загрузли в корупції. Нам треба міняти систему, а для цього необхідна інша стратегія розвитку країни. Ми ставимо перед собою великі цілі — щоб країна перейшла зі стадії стагнації до економічного зростання. Дуже важливо об’єднати всіх, хто має історію успіху, і тих, хто вірить у нашу країну — патріотичних, професійних, порядних людей. 

— Ви кажете про причини створення партії, але яка у вас ідеологія?

— Це буде консервативна партія республіканського спрямування, яка ґрунтується на самостійній людині. І ця людина опирається на наші національні, культурні, духовні цінності. Це ідеологія, яка заснована на людині-підприємцеві. Стоїть завдання — створити мінімум 50% середнього класу, створити робочі місця, підняти конкурентоспроможность, ґрунтуючись на освіті, науці, здоров’ї нації. Сьогодні в суспільстві час величезного запиту на здорові сили.

Хто ці сили, хто входитиме в партію?

— Можу сказати точно, що головним координатором, керівником організаційного руху є Андрій Ніколаєнко. Він має величезний досвід — працював у посольстві, Кабміні, в найважчий час був першим заступником голови Донецької ОДА. І багато інших людей, просто я поки не хочу забігати наперед. Це люди, які мають історію успіху, досвід і хорошу репутацію. Хтось готовий бути ядром партії, хтось готовий брати участь у русі, але без партійного мандата. Точно можу сказати, що це не буде проект Тарути, це я гарантую. У нас було чотири партії, які називають себе республіканськими, але у нас ідеологія республіканська, і це не означає, що ми так називатимемося. У нас буде абсолютно нова партія.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати