Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Що потребують італійці -- хліба чи розваг?

08 серпня, 00:00

Той, хто думає, що італійці їдять мало хліба, глибоко помиляється. Традиційні макарони -- то теж хліб, а ще й асортимент хлібних виробів такий, що спокушає з'їсти смачного італійського хліба. У Римі вже став традиційним фестиваль із трохи незвичною назвою "Смачне, як хліб". Він є одним із найдревніших і має в своїх сучасних формах античні елементи. Організатори, окрім рекламних цілей, мають ще й просвітницьку мету. Хочуть відкрити італійцям незнане у споживанні хліба.

Порівняно із 50-ми роками, коли кожен італієць у середньому з'їдав по 110 кг хліба за рік, нині цей показник зменшився майже вдвічі (до 63 кг). Серед італійців помітна тенденція до меншого вживання хліба, вони все частіше віддають перевагу печиву різних гатунків та легким тортам.

Сьогодні понад 200 видів хлібних виробів пропонують крамниці Італії, але можна відзначити, що хліб тут не є головним продуктом харчування. Майже кожен магазин, що торгує хлібом, має свою невелику пекарню. Для тих, хто має потребу в більшій кількості хліба, його на замовлення споживачів завозять виробники. Однією особливістю італійського хліба є те, що він не черствіє швидко, а упакований і порізаний може зберігатися місяць. Щоправда, і ціни за українськими мірками досить високі. За кілограм хліба треба заплатити 6 тисяч лір - це 3 долари США, а білий хліб удвічі дорожчий, тоді як кілограм печива коштує менше ніж два долари.

Італійці, як правило, стежать за калорійністю їжі, але їм, мабуть, не відомі дані статистики, що калорійність житнього хліба в 100 грамах становить 243 калорії, тоді як печиво має 410, а крекер - 428 калорій. Італійська преса називає три основні причини меншого споживання хліба: це сучасний ритм життя, що майже не залишає часу забігти у хлібний магазин щодня; це можлива зміна смаків італійців; а також - економне використання і купівля дрібних хлібних виробів.

А на питання: що більше потребують італійці -- хліба чи розваг, навіть самі італійці відповісти не можуть...

Рим

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати