Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нотатки на глобусі: Йорданія

На Першому Національному в суботу, 21 березня, о 10.25
20 березня, 12:32
ФОТО З САЙТА WIKIMEDIA.ORG

Йорданія. Хашемітське королівство — Свята земля,  де хрестився Ісус Христос, яку  сходили своїми ногами Мойсей і Йоан Предтеча. Одна з найменших країн світу. Єдина держава Близького Сходу, яка не має нафти і корисних копалин. Тут є інші багатства — курорти Мертвого і Червоного морів та унікальні історичні пам’ятки. Щороку вони  ваблять  до себе тисячі туристів і прочан з усього світу. Дізнайтеся, як лікують тіло і душу в маленькому королівстві!

Дев’яносто відсотків території Йорданії — пустелі. Найкрасивіша з них зветься Ваді Рам, інакше — Місячна долина. Кажуть, тут своя особлива енергетика. Всі, хто тут побував, житимуть на кілька років довше. Це улюблене місце археологів, геологів, альпіністів і голлівудських режисерів, які охоче знімають тут неземні пейзажі — скелі-хмарочоси, червоні піски, велетенські статуї, створені природою, і рукотворні скульптури. Деяким із них — понад чотири тисячі років.

Чотири століття тому господарями тутешніх чудес було плем’я набатеїв. У ХХ столітті Лоуренс Аравійський намагався долучити нащадків цього племені до спільної арабської цивілізації , яку знаменитий політик мріяв створити на  Близькому Сході. Навіть проклав через пустелю залізницю, потяги якою курсують і сьогодні.  Втім, кочівники-бедуїни і  надалі традиційно надають перевагу верблюдам. А коли сходить сонце і туристи роз’їжджаються по готелях, господарі пустелі, як і тисячі років тому, встановлюють шатри під зорями. Скуштуйте бедуїнського чаю під співи пустельних вітрів — у програмі «Нотатки на глобусі» на Першому Національному в суботу, 21 березня, о 10. 25

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати