Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Сотні тисяч молодих людей прагнуть змін і стають їх частиною»

03 січня, 21:49
МАЛЮНОК АНАТОЛІЯ КАЗАНСЬКОГО / З АРХІВУ «Дня», 1998 р.

Дорогі друзі, ви знаєте, як ми цінуємо ваші думки і наше спілкування. Вкотре читацький клуб «Дня» робить свій внесок в осмислення подій року, що минає. Пропонуємо вашій увазі відповіді на запитання (нижче) нашої новорічної анкети.

Бажаємо вам радісних Новорічних свят і щасливого 2019 року!

1. Ми знаходимося в складному історичному процесі: як би ви його назвали? Чого вас навчив 2018 рік?

2. Які події року, що минає, на вашу думку, змінили світ і Україну?

3. Яка подія в житті країни стала найважливішою особисто для вас?

4. Кого ви вважаєте героєм і антигероєм року?

5. Три речі, які додають вам сил й наповнюють оптимізмом?

6. Автори, статті, проекти газети «День», які вирізнялися 2018 року?


Станіслав КУЦЕНКО, юрист-експерт, начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві:

1. Ми живемо в епоху змін, коли всього за кілька років кардинально змінюється мислення українців. Ми більше не чекаємо, поки нам принесуть на тарілочці краще життя. Сотні тисяч молодих людей прагнуть змін і стають їх частиною.

2018 рік навчив мене насамперед покладатися тільки на себе, розраховувати на свої сили та розум, не звертати увагу на негатив. Якщо тобі щось потрібно – зроби це сам. Найкращий наш учитель – це власний досвід, який із року в рік робить нас сильнішими та мудрішими.

2. Для мене у 2018 році найважливішою подією в житті країни, котра змінила Україну і світ, стало створення єдиної Української православної церкви. За неї гинули в сталінських таборах тисячі українських священників. Ми чекали помісної церкви сторіччя. І вже 6 січня 2019 року митрополит Епіфаній отримає томос про автокефалію. Вважаю, що за відновленням єдиної української церкви слідує і повне відновлення цілісності нашої держави.

3. У 2018 році Україна нарешті припинила членство у СНД, чим підкреслила остаточне розірвання відносин із Москвою. Зокрема, коли я був лідером Української студентської спілки, то боровся за європейський вектор розвитку України та за вступ країни до НАТО.

4.  Героєм цього року для мене стала маленька дівчинка Софія Рознійчук із Закарпаття, яка в листопаді під час пожежі самостійно врятувала чотирьох братиків і сестричок, витягнувши їх через вікно без допомоги дорослих. Будинок згорів дощенту, але найголовніше – життя малечі врятовано. 

Антигероєм року, безсумнівно, вважаю Путіна.

5. Насамперед – це мої діти, заради яких я впевнено рухаюся вперед.

Неабияк надихають нові досягнення. У моменти, коли усвідомлюєш, що важка праця дала позитивний результат, це додає ще більшого ентузіазму.

Хоча вільного часу небагато, але для саморозвитку та прочитання книг завжди його знаходжу. Надихають ідеї, думки та життєві історії героїв книг.

6. Газета «День» подобається різнобарвністю стилів і професійною інфографікою. Особливо зацікавив спецпроект «Україна Inсognita». Він допомагає вивчити і осмислити історію України, вражає масивом історичних і краєзнавчих матеріалів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати