Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Холмська Богородиця у подіях і фактах»

У Музеї волинської ікони представили картину Володимира Жупанюка
15 грудня, 11:29

Це робота художника Володимира Жупанюка, котрий виставив свої картини на сакральну тематику в музеї. Це десятирічний підсумок його діяльності у цій сфері, а картина «Холмська Богородиця у подіях і фактах» буде представлена вперше. Після закінчення виставки її передадуть у Волинський краєзнавчий музей. Картину для музею придбав благодійний фонд «Рідна Волинь».

Володимир Жупанюк є лауреатом обласної мистецької премії імені Йова Кондзелевича. Понад 40 років він працює в галузі образотворчого мистецтва. Майстерний графік, аквареліст, живописець-пейзажист, автор серії іконописних робіт має широке коло шанувальників. Його роботи, пройняті любов’ю до рідного краю та щирим захопленням красою навколишнього світу, є окрасою приватних колекцій в Україні та за кордоном.


ІЛЮСТРАЦІЮ НАДАНО АВТОРОМ

Окремі твори зберігаються у колекції Волинського краєзнавчого музею. За останнє десятиліття Володимир Жупанюк створив серію робіт, присвячену сакральній тематиці. «Боремельський хрест», «Волинська Богоматір — покровителька землі Волинської», «Святий Миколай — покровитель Луцька», «Христос євхаристійний. Тайна вечеря» та інші — не просто майстерно виконані живописні полотна, а твори, наповнені духовними, історичними та культурними вимірами. В основі сюжетів лежать історичні події, легенди, перекази. Створенню кожної картини передувала тривала кропітка дослідницька праця художника по вивченню теми, яка лежатиме в основі сюжету.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати