Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Будь як «Барса»!

або Як переписують світову футбольну історію
10 березня, 10:07
ФОТО РЕЙТЕР

Футбол продовжує захоплювати мільйони вболівальників у всьому світі. І не лише майстерністю гри окремих виконавців чи відразу всієї команди, а й передовсім неймовірно інтригуючими розв’язками. Справжнє футбольне свято, ба більше — просто сенсація: уболівальників порадував матч 1/8 фіналу розіграшу Ліги чемпіонів між іспанською «Барселоною» та французьким «ПСЖ». Після того як у першій грі парижани здобули неймовірну перемогу з розгромним рахунком 4:0, навіть найбільш титуловані експерти та спеціалісти відомих букмекерських контор запевняли, що у чвертьфінал турніру легко пройде «ПСЖ». Відіграти чотири сухі м’ячі у сучасному футболі навіть найсильнішим командам світу дуже непросто. У перемогу «Барселони» не вірив ніхто, окрім... її фанів та... самої команди. Зокрема, титулований форвард команди Неймар напередодні гри побився об заклад з партнерами, що оформить як мінімум дубль в матчі на «Камп Ноу» і їхня команда переможе. Так, власне, і сталося. Його команда продемонструвала неймовірні бійцівські якості та силу волі, і буквально а 10 секунд до завершення додаткового часу гри таки вирвала путівку у наступний раунд

Таким чином, «Барселона» стала першою командою в історії єврокубків, яка в рамках плей-оф зуміла вийти в наступний раунд після чотирьох пропущених м’ячів у першому поєдинку. Варто відзначити, що м’яч, який вивів іспанців в наступну стадію, був забитий на останніх секундах гри. Цікаво, що за інформацією Sport.es, кожен гравець «ПСЖ» міг отримати по мільйону євро за вихід у чвертьфінал. Тоді як футболісти «Барселони» такі призові від керівництва отримають лише в разі перемоги у фіналі Ліги чемпіонів.

Головний тренер «Барселони» Луїс Енріке прокоментував перемогу команди над «ПСЖ» (6:1) в матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і вихід в наступний раунд турніру надміру емоційно: «Нам не було що втрачати, адже ми всі вже втратили в Парижі. Ми зробили деякі тактичні зміни і довели, що здатні перевернути ситуацію. У нас завжди було два вільні гравці під передачу. Гравці ідеально виконали план на матч, вони діяли з величезним бажанням». Окремо тренер подякував вболівальникам, які на, здавалося б, номінальний матч вщент заповнили стадіон і до кінця вірили в свою команду. «Зазвичай у таких ситуаціях люди йдуть з трибун за десять хвилин до кінця. А сьогодні ніхто не йшов. Ми провели матч, про який мріяли, і ми все ще в ділі. Це неймовірний, унікальний спорт. Діти і дорослі ніколи не забудуть, що тут сталося. Я присвячую цю перемогу уболівальникам «Барселони», які вірили в нас», — прокоментував Луїс Енріке.

Звісно, історичний без сумніву матч сьогодні аналізують всі світові медіа. Єдина «ложка дьогтю» — питання до сумнівного суддівства матчу. Футбольний світ буквально розділився на дві частини в оцінках суддівства Деніза Айтекіна — на тих, хто вважає перемогу «Барселони» заслуженої і чесною, і їхніх противників, які не помітили причин для призначення суддею два пенальті. Хоч як би там було, а рахунок, як кажуть у футболі, на табло — 6:1. «Барселона» в історичному для світового футболу матчі проходить далі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати