Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Від «Чужої молитви» до «Кіборгів»

На «1+1» режисер Ахтем Сеїтаблаєв розкаже подробиці роботи над своїми новими стрічками
19 травня, 14:57
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Вночі з 21 на 22 травня о 00.50 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» у розмові з режисером Ахтемом Сеїтаблаєвим ітиметься про прокат його фільму «Чужа молитва» та фільмування стрічки про захисників Донецького аеропорту «Кіборги».

Події історичної драми «Чужа молитва» розгортаються в Криму часів Другої світової війни. Головна героїня Саіде — вихователька в притулку для татарських дітей-сиріт. До неї звертається за допомогою хлопець Іцхак, котрий разом з іншими дітьми-євреями переховується від нацистів. Попри очевидну небезпеку для себе та своїх вихованців, Саіде приймає втікачів і «перетворює» маленьких євреїв на татар — дає їм нові імена, навчає мови, звичаїв та молитов, сподіваючись таким чином ввести німців в оману.

«Чужою молитвою» режисер Ахтем Сеїтаблаєв продовжує тему, розпочату своєю попередньою стрічкою «Хайтарма» — про депортацію радянською владою кримських татар у травні 1944 року. «Хайтарма» (що означає «Повернення») стала першим ігровим повнометражним кримськотатарським фільмом і була зафільмована 2012 року в Криму. З відомих причин зйомки «Чужої молитви» не могли відбутися на півострові — у місцях реальних подій, тому проходили на материковій частині України, а також у Грузії та Ізраїлі.

Традиційно у програмі — розгорнута інформація про інші кінотеатральні новинки. Зокрема, про французьку трагікомедію «Поцілунок Беатріс» з Катрін Деньов, китайсько-індійську комедію «Обладунки Бога: у пошуках скарбів» із Джекі Чаном та про п’яту частину «Піратів Карибського моря» з Джонні Деппом.

А ще — розповідь про українське кіно на 70-му Каннському фестивалі, про «ЧілдренКінофест».

Насамкінець — телеесеї про актора Лоренса Олів’є та перший фільм кіносаги «Зоряні війни. Епізод 4: Нова надія».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати