Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У «ІНТЕРівському» мовленні — свіжий струмінь

06 листопада, 00:00

Скільки треба часу, щоб створити хороший настрій? На «Інтері» вирішили: досить 27 секунд. Саме стільки йде на тематичні художні заставки, які з’явилися в міжпрограмному просторі каналу.

— Ми давно міркували над тим, щоб оновити «одяг» каналу, усунути старий дизайн, який уже надто довго мав тимчасовий характер, — каже головний режисер «Інтеру» Лариса Журавська. — Оголосили тендер для його оформлення. І тоді до нас прийшов Ігор Миленко зі своєю ідеєю. Вона була найлегшою для технічного втілення і, на наш погляд, дуже вдалою.

Ідея полягала в тому, що перед кожною програмою повинна йти заставка у вигляді картинки з обов’язковим музичним супроводом, на якій шикуються рядки поезії так, щоб по вертикалі в середині вірша читалося слово «Інтер». І це не все. Чотиривірш має виконувати роль епіграфа, що тематично характеризує наступну передачу. Скажімо, прозвучать такі рядки:

«Стало тихо в дальней
спаленке
— Синий сумрак и покой,
Оттого, що карлик
Маленький
Держит маятник рукой».
Кому не зрозуміло, що дітей збирає біля телеекранів вечірня казка? Або ось ці, що передують хроніці:
«Здесь будет все пережитое
в предвиденьи и наяву:
и те, которых я не стою,
и то, за что средь них слыву».
(Б.Пастернак)
— Якщо врахувати, що в телебачення просвітницька роль, то і з цієї точки зору тут новинка виявилася вдалою, — каже шеф-редактор програмної служби Тетяна Столярова. — З одного боку, діти швидко запам’ятовують вірші, а з іншого — вони знайомляться з авторами.

Характерно, що автор ідеї Ігор Миленко (нині він режисер телеканалу) сам її і втілює в життя: підбирає музику, начитує текст.

Сьогодні в активі «Інтеру» 40 заставок. Різного жанру, з різною тематичною спрямованістю. Судячи з усього, незабаром їх буде більше.

№213 06.11.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати