Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Популярний портал NEWSru.ua закрився

Ольга ЛЕНЬ: «Проблема розвитку інтернет-проектів у тому, що в Україні немає здорового рекламного ринку»
16 березня, 19:12

Сайт NEWSru.ua, який працював в інтернеті у режимі повідомлень розширених новин про події в Україні та світі, а також публікував авторські колонки відомих публіцистів, зокрема Віталія Портнікова, Олени Стяжкіної, Лариси Волошиної та інших, припинив своє існування. Проект успішно функціонував протягом останніх 10 років та являв собою одну з трьох частин міжнародного новинного порталу NEWSru — поряд з російською (Москва) та ізраїльською (Тель-Авів) редакціями. Як повідомляють колишні журналісти сайта у відкритому листі, причина в тому, що «ізраїльський підприємець та медіамагнат Володимир Гусинський перестав фінансувати діяльність ТОВ «Нью Медіа Інтернет Україна», на ім’я якого було зареєстровано інформаційно-аналітичне видання Newsru.ua». Також зазначається, що 20 співробітникам редакції повідомили про «ліквідацію» проекту у зв’язку з браком фінансування і журналістам начебто винні зарплати за три місяці. «Колишні співробітники» не виключають, «що власнику (чий бізнес переважно сконцентровано у Росії) заважала яскраво виражена проукраїнська позиція сайта щодо висвітлення перебігу подій у зоні АТО», — повідомляє mediananny.com.

«День» зв’язався з головним редактором NEWSru.ua Ольгою ЛЕНЬ, щоб дізнатися про деталі закриття проекту та можливості відновлення його роботи.

«Проект припинив свою роботу, і говорити про можливість відновлення NEWSru.ua поки що не можна. Причина банальна — немає грошей. Нічого надзвичайного не трапилося, просто через фінансові проблеми було прийнято рішення закритися, — говорить Ольга Лень. — Проект був дотаційним, десять років дотувався, і ніколи проблем з виплатами зарплат не було. Насправді, згідно з планом розвитку, була реальна надія, коли проект запускався, що він вийде на самоокупність, але цього не трапилося. На мою думку, великою мірою тому, що в Україні немає здорового рекламного ринку. Насправді ринок реклами з року в рік тільки звужувався, і говорити сьогодні про те, що можна утримувати аналогічний проект лише за рахунок самоокупності, нечесно. Наразі дійсно є певна заборгованість зарплати співробітникам, орієнтовно людям винні кошти за 2,5 місяці роботи. Наскільки мені відомо, цю заборгованість буде виплачено».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати