Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Обличчям до гладача, а не до дзеркала

29 серпня, 00:00

Телеглядачі про кращі (1) та гірші (2) телепередачі, що їх було показано з 22 до 28 серпня, а також про улюбленого телеведучого (3)

Людмила Васильєва, директор рекламного агентства

1) Новини на всіх трьох загальнонаціональних каналах (ТСН, УТН, "Вісті", "Час"), які доповнюють одні одні тим, що подають інформацію з різних позицій.

УТН, наприклад, демонструє, який на сьогодні держзамовлення і це теж інформація. ТСН ("1+1") намагається надати проблемі загальносоціального, певніше, загальнолюдського характеру. Доволі професійні "Вісті тижня" (Інтер). Завжди дивлюся "Післямову" ("1+1"), вважаю її найкращою з усіх інформаційно-аналітичних програм. Наша політична еліта, завдяки хлопцям з "Післямови", здається якоюсь розумнішою та цивілізованішою. Попри всю оригінальність "Табу" ("1+1") та "П'ятого кута" ("1+1"), я не належу до цільової аудиторії її глядачів, дивлюсь у тих випадках, коли до студії запрошують когось із знайомих: цікаво спостерігати, як проявляються приховані рефлекси, які ведучі витягують на поверхню.

2) Не належу до категорії глядачів, на яких розраховано численні шоу та серіали.

Не приймаю як такі "Угадай мелодію", "Брейн-рінг" тощо.

3) Людмила Клепакова, Олександр Ткаченко ("1+1").

Ірина Кирилліна, композитор

1) ТСН ("1+1"). Передача лаконічна, професійно зроблена. Алла Мазур - дуже чарівна ведуча.

Люблю всі передачі Дмитра Харитонова.

Можу відзначити "Шоу довгоносиків" ("1+1"). Передача зроблена на світовому рівні цього жанру, але із сучасним національним колоритом. Це справжнє національне шоу.

2) Дуже не подобається сюсюкаючий стиль у розкритті української історії на каналі УТ-1. Більшість музичних передач, відчувається брак професіоналів у творчих редакціях. Більш-менш виокремлюється на їхньому тлі "Класик-прем'єр" (УТ-1). Зусилля творців програми іноді виявляються успішними, вони трохи подолали інерцію у сприйнятті класики.

3) Дмитро Харитонов.

Юлія Постоюк, "День"

1. Приємно втішили футбольні трансляції в середу одразу на трьох каналах: УТ-1, "Інтер" та ГРТ. Ось лише відволікали увагу від інтриг на полі зауваження наших спортивних коментаторів: на правду, у своїй "ненавмисній" пародійності вони дадуть фору всім гумористичним програмам разом узятим. На цьому тлі дуже вигідно виглядає "Проспорт" - здається, єдина справді професійно зроблена спортивна програма на нашому ТБ.

2. Хочеться вірити, що на осінь телевізійники приберегли для нас щось справді цікаве. Телепрограми останніх тижнів літа надзвичайно бідні: мало нового, нескінчені повтори, продукція рівня обласних телестудій, вироблена без бажання й особливого хисту. І все це - навіть у вихідні й свята. Дуже потішила пісенька "Про Україну", яку заспівала для святкової "перебивки" "Інтера" Тая Повалій - на мотиви з її "Чортополоху".

Дедалі більше дратують вітчизняні "ток-шоу", які прагнуть "зірвати маску" зі співрозмовника. В`ячеслав Піховшек ніяк не може дотримати рівноваги: з одними він надміру поблажливий (ну жодного тобі гострого запитання), з іншими - навпаки, надміру жорстокий і неввічливий.

Микола Вересень, натомість, такий захоплений власною персоною і так неуважно ставиться до своїх співрозмовників, аж здається, що він привів у студію якогось першого зустрічного, про якого нічогісінько не знав і не чув до того. Складається враження, ніби він не утруднює себе добором грунтовного "досьє" на своїх героїв.

3. Безсумнівно: Юрій Макаров і Людмила Клепакова. Інтелігентність, м`якість, почуття міри. Жодного надлишку і самозалюбування. Відчувається, що говорять вони для глядача й до глядача, а не до дзеркала.

Ігор Ляшенко, головний редактор "Української інвестиційної газети"

1. Здебільшого дивлюся інформаційні програми. Кращими з новин вважаю "Вікна" на ICTV з Ганною Шульгіною. Різноманітні, демократичні. Інколи з задоволенням дивлюся телесеріали на кшталт "Альф", на ICTV. Можна безтурботно посміятися. Справжнісінький регіт.

2. Категорично не подобаються всі столичні новини - ТРК "Київ", "За київським часом" - УТ-3 тощо. Дуже непрофесійно, навіть нездарно. Регулярно змушений дивитися УТН для роботи, але дратує, що новини підлаштовуються під керівників держави. Явне прислужництво.

3. Ганна Шульгіна (ICTV).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати