МЕНЮ

День морквяного пирога

Анна ГАВРИЛЮК, малюнок автора
30 січня, 2020 - 19:02

Американці, певно, є лідерами з кількості кулінарних свят у календарі. Так і для 3 лютого знайшовся кандидат для власного свята — Морквяний пиріг.

Чому б і ні? Адже морква — давно знаний у світі коренеплід родом з Афганістану. А пиріг з неї — давня традиція, яка була поширена ще в Європі. В давнину морква була поширеним підсолоджувачем, бо цукор був дуже дорогим продуктом. Тож десерт з моркви став звичним десертом у ті часи. Згодом рецепт опинився і в США разом із першопоселенцями.

Проте найбільшої популярності він досяг у 70-80-ті роки ХХ століття, коли у моду ввійшло захоплення здоровою їжею, і зокрема відмова від рафінованого цукру. Адже морквяний пиріг є «здоровішим» за ще один традиційний американський смаколик — шоколадний торт із вершковим маслом та цукрово-вершковим кремом.