Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

День «білого ведмедя»

30 грудня, 12:10

Традиція зимового святкового купання є у багатьох народів. Так у Канаді, наприклад, стрибком у крижану воду відзначають перший день нового року. Традиція зародилася у Ванкувері ще на початку ХХ століття, щоправда такі купання проводили на Різдво. Але згодом традиція не тільки змістилася на 1 січня, а й набула надзвичайної популярності. І якщо у нас любителів зимового купання називають моржами, то там вони звуться білими ведмедями.

Нині у масових крижаних запливах приймає участь близько десяти тисяч людей. Приблизно дві тисячі з них — це зареєстровані «ведмеді», решта «неофіційні» учасники та глядачі.

Під час таких запливів публіці справді є на що подивитися, адже учасники перетворюють купання на видовищне дійство, вдягаючи різноманітні смішні костюми та влаштовуючи галасливі ігри. А на березі усіх чекає жива музика, гарячі напої та смаколики.

Також «купання білих ведмедів» давно стало гарним приводом зібрати кошти для благодійних організацій.

Традиція настільки вкорінилася і має таку народну любов, що навіть пандемія не зупиняє ентузіастів. Вже зараз активно готуються різноманітні акції, флеш-моби та індивідуальні новорічні занурення. Усі бажаючи можуть взяти участь у запливі або вигадати свій спосіб стати «білим ведмедем»: прийняти крижаний душ вдома, облитися холодною водою зі шлангу надворі, пірнути у басейн з кригою тощо.

І звісно «білі ведмеді» зможуть зняти це на відео та традиційно зробити благодійний внесок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати