Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Целанівські Чернівці»

4—6 вересня відбудеться ХІ Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ
28 серпня, 12:58

Традиційно початок вересня у Чернівцях — літературно насичений, адже ХІ Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ підготував для читачів чимало цікавих подій. Близько 20 митців із 5 країн, поетичні читання, презентації книжкових новинок — поетичних збірок «Naked One» Юрія Іздрика й «За такі гріхи Бог ще подякує» Тані Малярчук, а також прозових книжок — «малий український роман» Андрія Любки й «Порт Житана» Олеся Ільченка. До того ж, на гостей фестивалю та тих, хто приєднається до них онлайн, чекають ще й цікаві дискусії.

Фокусна тема цьогорічного фестивалю — «Слтідами Целана» (нагадаємо, що Пауль Целан вважається одним із найкращих європейських ліричних поетів повоєнного часу, а народився він у Чернівцях). Щоправда, заплановану спершу програму довелося дещо змінити. «Через пандемію та карантин, — розповідає директорка фестивалю Євгенія Лопата, — ми змінили концепцію фестивалю з проведення подій у місцях, пов’язаних із життям і творчістю Пауля Целана, на безпечний для нашої аудиторії формат. Тож тепер проведемо заходи у Літньому театрі в парку імені Т. Шевченка та у Центральному Палаці культури (ІІІ поверх), щоб розсадити публіку на безпечній відстані й, звичайно, під час подій дотримуватимемося усіх вимог щодо проведення заходів в умовах карантину. Для гостей фестивалю ми все ж організуємо серію екскурсій целанівськими Чернівцями».

А ще цей фестиваль — приклад того, як розповідати всій Україні (і не тільки їй) про рідне місто: нещодавно MERIDIAN CZERNOWITZ потрапив до списку 100 географічних брендів України за версією «Forbes Ukraine».

31 серпня організатори повідомили: «В умовах жорсткого карантину та внесення Чернівців до «червоної зони» реалізувати це видається непростим завданням. Тому організатори вирішили дещо змінити формат заходу задля безпеки його учасників, гостей і жителів міста. Отож фестиваль відбудеться онлайн. Усі події транслюватимуться на офіційній сторінці Meridian Czernowitz у Facebook та сторінці нашого медіапартнера Суспільне: Буковина».

Водночас деякі з офлайн-подій все-таки відбудуться. 4-5 вересня у Чернівцях, біля пам’ятника (не)відомому поету (вул. О. Кобилянської, 51), відбуватимуться автограф-сесії (Юрія Андруховича та Софії Андрухович, Сергія Жадана, Юрія Іздрика, Андрія Любки, Броніслава Тутельмана). Час проведення автограф-сесій, як і всю програму фестивалю, можна уточнити за лінком: http://www.meridiancz.com/prohrama-festyvaliu-2020/

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати