Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

700-річний витвір мистецтва...

Поповнить колекцію після аукціону в Гонконзі
25 вересня, 12:05

Очікується, що 700-річний сувій династії Юань під назвою «П’яні принці, що повертаються на конях», буде продано за 10—15,5 млн доларів на майбутньому аукціоні «Сотбіс» у Гонконзі. Отриманий китайськими імператорами і намальований майстром династії Юань Рен Ренфа (1255-1327), 2-метровий сувій піде з молотка разом з іншими рідкісними творами мистецтва 8 жовтня.

«Це картина, яка увійшла до придворної колекції в 18 столітті, під час імператора Цяньлун. На ній є печатки імператора Цяньлуна, його сина Цзяцина та подальших імператорів династії Цін», - сказав голова Сотбіс Азія Ніколас Чоу на попередньому перегляді і ЗМІ.

У сувої відображаються п’ять принців та чотири слуги, усі на конях у динамічній сцені.

«Це було в руках Пу І, останнього імператора, який вивіз його із Забороненого міста і після цього продав на ринку. І він потрапив у різні дуже важливі колекції на Заході. І сьогодні з нами тут», Додав Чау.

Серед інших робіт, продемонстрованих Сотбіс, був повний сувій відомого твору художника династії Цін Ван Хуей - Південний оглядовий тур імператора Кансі.

Його 12 сувоїв загальною довжиною 200 метрів розкидані по всьому світу. Сотбіс описали свою презентацію повного сувої як унікальну.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати