Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

15 лютого – сумний, але важливий день

Міжнародний день дітей, хворих на рак
14 лютого, 19:48

Він з’явився у календарі 2001 року з ініціативи Всесвітньої конференції батьків дітей, які хворіють на рак. Вперше його було проведено в Люксембурзі 15 січня, але пізніше було перенесено на лютий. Згідно зі статистикою, близько 200 тисяч дітей на рік отримують цей невтішний діагноз, і лише половина з них виживає.

Запорукою вдалого лікування є рання діагностика. Саме тому в розвинутих країнах, де сучасне обладнання для обстежень не є проблемою, одужує троє з чотирьох хворих діток. А от у країнах, що розвиваются, ситуація протилежна. Саме на них припадає 80% дітей з онкозахворюваннями.

Тож День, присвячений цим дітям, на жаль, є дуже актуальним. До акції вже долучилися понад 90 країн. У цей день проводяться освітні заходи та благодійні збори. А активісти всіма можливими каналами зв’язку закликають кожного небайдужого зробити пожертву у відповідний місцевий фонд або взяти участь у волонтерському святі для хворих дітей. І хоч причина всіх цих акцій сумна, головним меседжем є перемога над хворобою. Перемога дітей, дорослих, лікарів та всіх, хто має велике небайдуже серце.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати