Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Зірки світової Опери»

30 серпня на Софійській площі відбудеться наймасштабніший open-air
26 серпня, 11:11

Вперше з початку карантину у Києві в можна буде побувати на  грандіозному концерті, назва якого вже стала впізнаваною нашою публікою — «Зірки світової Опери».

Людмила Монастирська, Ольга Кульчинська, Валентина Плужнікова, Валентин Дитюк, Андрій Бондаренко та  Євген Орлов у супроводі симфонічного оркестру та хору Київської Опери під батутою диригента Віктора Плоскіни виконуватимуть знамениті оперні хіти В.-А.Моцарта, Г.Доніцетті, Ш.Гуно, П.Масканьї, Дж.Верді, Дж.Россіні, Ж.Бізе, Ж.Оффенбаха,М. Лисенка.. Знаменита скрипалька Богдана Півненко виконає легендарну «Мелодію» Мирослава Скорика, який пішов у засвіти цього літа...

З року в рік українська публіка завдяки цьому проєкту, має щасливу можливість слухати в open-air-концертах наших співаків, що стали окрасою оперних сцен світу. За кордоном квитки на оперні вистави за їхньою участю коштують сотні євро. На щастя, вони знаходять час і можливість між своїми гучними зарубіжними ангажементами в Teatro alla Scala, Metropolitan Opera, Ковент-Гардені, Deutsche Oper Berlin та Opernhaus Zьrich заспівати для України. 

Почути їх — таких різних, таких бездоганних і таких талановитих на одній сцені в один день та ще й безкоштовно — велика удача. Адже ініціатор проєкту та його художній керівник Анатолій Солов’яненко за підтримки Департаменту культури КМДА та Національної Спілки театральних діячів України вже не вперше робить такий розкішний подарунок українській публіці. Цьогоріч він найбільш цінний та бажаний — після п’яти місяців карантину.

Отже, знайомтеся: наймолодша учасниця гранд-концерту, володарка надзвичайно красивого й сильного мецо-сопрано — Валентина Плужнікова. Була фіналісткою та дипломантом міжнародного конкурсу вокалістів у Австрії — Internationaler Gesangswettbewerb Feruccio Tagliavini, потрапила у фінал знакового для вокалістів міжнародного конкурсу ім. Єви Мартон, отримавши дві нагороди: навчання в Мілані та участь в угорському фестивалі Bartok Plus Opera Festival, здобула звання лауреата та спеціальну премію Лючії Валентіні Террані на Міжнародному конкурсі Iris Adami Corradetti (Падуя, Італія). Переможниця одного з найстаріших і найскладніших міжнародних вокальних змагань — конкурсу Tenor Vinas Competition в іспанській Барселоні. Наразі  співачка розпочала навчання у програмі Lindemann Young Artist Development Program театру The Metropolitan Opera (Нью-Йорк, США).

Ще одне ім’я проєкту — Ольга Кульчинська, яка працює у королівському театрі Ла Монне в Брюсселі (Бельгія), а також в Opernhaus Zьrich (Швейцарія). До цього працювала в операх Риму, Парижу, в кількох німецьких. Оглядач The New York Times про її дебют в опері La Bohеme написав: «...жвава, яскраво-голосиста українська сопрано Ольга Кульчинська була сліпучою Мусетою».

Постійний учасник проєкту Євген Орлов — колоритний і глибокий бас, якого оцінили в Metropolitan Opera, Opera de Bilbao, Gran Teatre del Liceu (Барселона), L’Opera de Montreal, Deutsche Oper Berlin і на престижному міжнародному конкурсі Пласідо Домінго Operalia, лауреатом якого він став. Співпрацює зі світовими оперними зірками Європи й Америки — Феруччо Фурланетто, Марією Гулегіною, Долорою Заджик, Ільдебрандо Д’арканджело, Мариною Поплавською, Оксаною Дикою і Людмилою Монастирською.

Володаря рідкісного за красою, чистотою і тембральним багатством тенора Валентина Дитюка теж любить наша публіка адже це — співак непереборної харизми і стримано-пристрасного артистизму. Лауреат престижних міжнародних конкурсів: ім. М. В. Лисенка у Києві, «Відродження» у місті Гюмрі (Вірменія), ім. С. Монюшка «Убельська ластавка» в Мінську (Бєларусь), ім. М. Глинки у Москві, фестивалю Eurasian Music Games в Астані (Казахстан), ім. Віргіліуса Норейки у Вільнюсі (Литва). Запрошений соліст Латвійської опери.

Один із найвідоміших співаків-баритонів молодого покоління з чудовим ліричним баритоном Андрій Бондаренко навчався в Національній музичній академії України ім. П. Чайковського у Києві. Лауреат численних міжнародних конкурсів, серед яких ім. М. Римського-Корсакова (Санкт-Петербург), ім.       С. Монюшка (Варшава), фіналіст конкурсу BBC Singer of the World і володар призу за камерне виконання (Кардіф). Виступав на світових оперних сценах у Лондоні, Берліні, Мюнхені, Цюріху, Сіднеї, Нью-Йорку, Далласі, Буенос-Айресі та ін.

Безперечна зірка, без якої не обходиться жоден проєкт Солов’яненка — сопрано Людмила Монастирська. Міжнародні музичні оглядачі називають її — спадкоємицею традицій Марії Каллас і Монсеррат Кабальє. Примадонна Національної опери України, лауреат Національної премії ім. Шевченка, володар державної нагороди Італійської Республіки — ордена «Зірки Італії», народна артистка України — співає на найпрестижніших оперних сценах світу: Teatro alla Scala в Мілані, Королівському Ковент-Гардені у Лондоні, Metropolitan Opera у Нью-Йорку та ін. і ніколи не оминає Україну і Київ.

Вільний вхід до посадкової зони  здійснюватиметься із дотриманням маскового режиму та температурного скринінгу з 17:30 до 18:50.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати