Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Валерій Соколов та друзі»

Під такою назвою в межах LvivMozArt-2018 відбудеться вечір у Палаці Потоцьких
06 липня, 11:30
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Цьогоріч міжнародний фестиваль класичного мистецтва LvivMozArt, який ініційований знаним диригентом Оксаною Линів, проходитиме із 13 до 22 липня на десяти майданчиках: Опера, Філармонія, Свірзький замок, п’ятизірковий готель, Палац Потоцьких ба навіть... трамвайне депо (місце вже досить обжите мистецькими ініціативами для львів’ян). У межах цього молодого, але вже потужного творчого форуму буде представлена розмаїта програма. Так, 15 липня на гранд-вечір запросить Валерій Соколов, нині один із найбільш затребуваних у світі скрипалів, який здобув визнання завдяки віртуозній бездоганності гри та емоційності у виконанні найскладніших творів скрипкового репертуару. Нагадаємо, музикант прославився ще 18-річним, після того, як про нього зняв фільм «Скрипка в душі» знаменитий французький режисер Бруно Монсенжон і ця стрічка з успіхом транслювалася на телеканалі ARTE TV по Європі.

Нині сольні концерти 31-річного скрипаля  відбуваються в найпрестижніших залах, зокрема в паризькому театрі Шатле, Театрі на Єлисейських полях, Лондонському Вігмор-холі, Театрі Олімпіко в Римі, у Лінкольн-центрі, Фестивальному залі Баден-Бадена, в Карнегі-холі...

Вечір «Валерій Соколов та друзі» у Львові складатиметься з музики, написаної в Італії або про Італію. Будуть виконані легендарні «Пори року» Антоніо Вівальді, Концерт для акордеона з оркестром Рішара Гальяно та «Спогад про Флоренцію» Петра Чайковського у виконанні камерного оркестру під орудою Віталія Протасова, солісти — Валерій Соколов і знаний сербський акордеоніст Іовіц Івановіч.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати