Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У вісьмох містах Королівства

Оркестр «INSO-Львів» гастролює Нідерландами
14 листопада, 10:51
ФОТО НАДАНО ОРКЕСТРОМ ЛЬВІВСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ФІЛАРМОНІЇ

Оркестр Львівської національної філармонії перебуватиме у Голландії до 25 листопада. Концертує спільно із капелою «Думка» та місцевим диригентом Раймондом Янссеном.

В «INSO-Львів» розповідають про тривале, упродовж кількох років, співробітництво із паном Янссеном, який є засновником і директором агенції Cadenza European Art Productions, що ставить перед собою завдання встановити партнерські стосунки між музикантами зі Східної та Західної Європи. Найголовнішим пріоритетом агенції Раймонда Янссена є якість, тому Cadenza European Art Productions запрошує до Нідерландів тільки провідні оркестри та вокалістів.

Цьогорічний тур «INSO-Львів» та  «Думки» — це 19 концертів в Амстердамі, Роттердамі, Ейндговені, Гаазі, Гронінгені, Арнемі, Оденбоші та Апелдорні. У програмі — твори європейських та українських композиторів, зокрема —  Мирослава Скорика і Миколи Лисенка. Соло на скрипці — концертмейстер оркестру Євген Крук.

За словами голови правління оркестру Іоланти Пришляк, твори українських композиторів щороку включаються до концертних програм у Нідерландах, «і в такий спосіб реалізується ключова місія оркестру — культурна дипломатія». Музиканти вже відіграли п’ять концертів у межах туру — у Concertgebouw в Амстердамі (і це — один із найкращих концертних майданчиків столиці Нідерландів), в De Doelen (концертному залі конференц-центру) в Роттердамі та в World Forum (у концертному залі в Будинку конгресів) у Гаазі.

У дописах на своїй ФБ-сторінці Іоланта Пришляк зазначає, що виступи «INSO-Львів» відбуваються у вщерт заповнених залах (а це 1500—2000+ місць у кожному): «Міжнародна публіка з географією від Австралії до Англії вітала музикантів оплесками навстоячки», — пише І. Пришляк.

Попереду в наших виконавців ще 14 концертів. Після завершення туру на запрошення Посольства України в Королівстві Нідерланди в особі Надзвичайного та повноважного посла Всеволода Ченцова оркестр виступить на XXIV конференції країн-партнерів Організації із заборони хімічної зброї, що відбудеться в конгрес-центрі World Forum у Гаазі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати