Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Про час: мода та тривалість»

Так називається довгоочікувана виставка, яка 29 жовтня відкриється у нью-йоркському Метрополітен-музеї
29 жовтня, 10:19

Планувалося, що цей проєкт покажуть на початку травня, але пандемія коронавіруса не дозволила цього зробити, і от лише зараз глядачі побачать експозицію, яка присвячена концепції часу і її зв’язку зі світом моди. Одним з джерел натхнення для проєкту став роман Вірджинії Вулф «Орландо» — уривки з нього для аудіосупроводу записали відомі акторки Ніколь Кідман, Джуліанна Мур і Меріл Стріп.

«Зараз існує неймовірна різниця між об’єктивним часом і нашим внутрішнім часом, — зізнався головний куратор Інституту костюма Ендрю БОЛТОН в інтерв’ю Vogue, цитує buro247. — Я не замислювався про це відчутті, поки не випробував його. Час у вашій голові зовсім синхронізується з часом на годиннику».

До виставки увійшли речі Vivienne Westwood, Dior, Azzedine Alaпa, Issey Miyake, Viktor & Rolf, Noir Kei Ninomiya, Paco Rabanne, Alexander McQueen, Chanel, Lanvin, Givenchy, Loewe, а також роботи Джона Гальяно, Ельзи Ськьяпареллі, Руді Гернрайха та історичні костюми.

На фото: Анна Вінтур, головний редактор Vogue, оглядає майбутню виставку Інституту костюмів під час попереднього перегляду в Музеї мистецтв Метрополітен на Манхеттені, Нью-Йорк, США.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати