Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Музика природи

Любомир Мельник представить свій новий альбом
17 лютого, 19:38
ФОТО НАДАНО ЛЮБОМИРОМ МЕЛЬНИКОМ

Один із найвідоміших представників музичного мінімалізму, котрий є автором більш ніж сотні неперевершених композицій, і винайшов власний стиль гри на фортепіано — Continuous music, і встановив світовий рекорд із швидкості гри, — Любомир Мельник, представив свою нову платівку «Fallen Trees» на британському музичному лейблі Erased Tapes. Презентація альбому збіглася зі світовим туром маестро на честь свого 70-річчя.

«Повалені дерева» — це, перш за все, голос природи, перенесений композитором у музичний вимір. У сучасному світі забруднення навколишнього середовища, безконтрольна вирубка лісів і забруднення повітря викидами стає дедалі більш нагальною проблемою, адже, знищуючи дерева, ми знищуємо легені власної планети. «Requiem for a Fallen Tree» — це втілення смутку і надії понівеченої людством природи, спроба донести до людей розуміння необхідності збереження чистоти довкілля. Цей трек записаний спільно з відомою японською виконавицею Hatis Noit.

Інші композиції альбому: «Son of Parasol», «Barcarolle», «The Dreamers Ever Leave You» вкотре демонструють вміння маестро імпровізувати на найвищому рівні музичної майстерності.

На думку Мельника, його новий альбом «...пропонує своєрідну атмосферу балету в дереві, нагадуючи нам, що дерева рухаються в різні аспекти для нас. Відтак ця музика є нагадуванням про дерева, і наскільки щасливими вони є в їхніх танцях, хоча вони танцюють сильно і з певним занепадом. Це сумна баркаролла, оскільки дерево нагадує Barcarolle — не справжній танець, а пісню води, хвилі та човни, баржа на хвилях часу. Назва, звичайно, з домену класичної музики, і цей твір з-поміж усіх творів у альбомі є найбільш класичним за своїм характером. Люди ніколи не повинні забувати прекрасний і чудовий світ класичної музики».

Отже, новий концерт найшвидшого піаніста сучасності відбудеться 19 лютого у столичному Будинку кіно.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати