Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ла Скала» закритий!

Хористи та оркестранти виступали перед порожнім залом для телеверсії концерту
18 грудня, 11:26

Всесвітньо відомий міланський оперний театр «Ла Скала» через пандемію вперше з часів Другої світової війни скасував традиційне відкриття сезону.

Живі виступи на церемонії театр замінив «телевізійним попурі з арій і балетних партій» тривалістю три години, протягом яких хористи та оркестранти в масках виступали перед порожнім залом, передає Reuters.

Організатори назвали шоу «A riveder le stelle» («Знову побачити зірки») з посиланням на останню фразу в «Пеклі» Данте Аліг’єрі, сигналізуючи про надію, що пандемію, яка поставила європейську економіку на коліна, скоро буде подолано.

Це був надзвичайний досвід, але я сподіваюся не повторювати його», — сказав диригент Ріккардо Чайлі. Деякі виступи були в прямому ефірі, а інші — попередньо записаними.

Організатори також провели глядачів до зазвичай заборонених репетиційних та кулуарних зон 242-річного театру. Оскільки область Ломбардія навколо Мілану є однією з найбільш постраждалих у Європі і все ще щодня реєструє тисячі нових заражень коронавірусом, досі незрозуміло, як «Ла Скала» проведе свій запланований новий сезон, зазначає агентство.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати