Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Empty Title

01 березня, 00:00
Shorts news КОРОТКО / Культура Містерія світла й кольору Картини Олександра Брескіна, які експонувалися нещодавно в Київському будинку актора, привертають увагу найперше багатим діапазоном кольору. Мозаїчний "крапковий" мазок, який надає образам деякої схематичності й відстороненості, допомагає передати автору свій поетичний погляд на світ, пише мистецтвознавець Оксана РЯБОКІНЬ.
У його роботах - сміливі площинно-декоративні вирішення, звучні кольорові настрої, котрі служать перш за все для вираження яскравих емоцій художника, тяжіння до колористичних контрастів, пошуки свіжих імпульсів у "примітивній" творчості. Художник прагне пізнати цілісний живописний образ світу, наповнений духовністю і гармонією. Звідси - ставлення автора до мови мистецтва: головним засобом виразності стають декоративні кольорові поєднання, що налаштовують глядача на певну тональність. Символічні й самі твори: відсторонений сюжет яких, часто не маючи реального образу, предметної форми, грунтується на нюансах почуттів, емоцій і асоціацій. Гамлетівське запитання для Соломії На Тернопільщині, де народилася славетна українська співачка Соломія Крушельницька, готуються відзначити її 125-річний ювілей. На майдані Мистецтв у Тернополі мав постати і пам`ятник їй. Але, на думку депутатів міської Ради, це нереально. До цього часу навіть не визначено остаточно проекту, повідомляє Любов ЛЕВИЦЬКА.
Колись був задум спорудити пам`ятник на тлі нового приміщення музичного училища, яке носить ім`я Соломії Крушельницької. Але про його будівництво навіть не згадують. Місце, де мало бути училище, продано одному з банків. Та й від майдану Мистецтв залишилася сама назва.
Тож бути чи не бути пам`ятникові Соломії до її 125-річного ювілею? До речі, не так давно в Тернополі споруджено пам`ятник Іванові Франкові - переважно на народні кошти. Але зібрати їх тоді було простіше: і люди, й організації жили заможніше. А Крушельницькій не поталанило...
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати