Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Empty Title

18 березня, 00:00
Shorts news КОРОТКО / Культура "Майстерня Попс: 50 років літографії" Таку назву має виставка, що відкрилася у Києві. Експозиція привертає увагу всього франкомовного бомонду столиці. У галереї Київської спілки художників можна було обмінятися враженнями з послом Франції Домініком Шассаром та директором Французького культурного центру Марком Санболем. Або з донькою людини, котра створила ательє Жака Попса - Елізабет, як це зробив Юрій Макаров. Деякі раритети у Києві ще є Учора в Державній історичній бібліотеці відкрито книжкову виставку з нагоди 370-ї річниці від дня смерті видатного діяча українського бароко, архімандрита Києво-Печерської лаври Захарії Копистенського. Найвизначніший твір цього полеміста - "Палінодія, или Книга обороны кафолической святой апостолской высходней церкви, и святых патріархов, и о грекох, и о россох христіянех". Десять розділів цієї книги було вперше надруковано у російському перекладі у виданні "Книга о вере единой, истинной, православной".
На жаль, оригінал "Палінодії" було втрачено під час другої світової війни. Тому на виставці, яку зорганізував відділ раритетної книги, експонуються передмови Захарії Копистенського до книг "Часослов", "Анфелогіон" та "Номоканон".
Захарія Копистенський належить до покоління видатних українських полемістів з ряду Івана Вишенського, Іова Борецького, Єлисея Плетенецького та автора відомого "Лексикона славено-росского..." Памви Беринди. Розмова з БГ2 В Internet, як і в Греції, є все, навіть "Акваріум". Легендарна група, якій цього року виповнюється 25 років, вирішила провести ювілейний рік подалі від надокучливих журналістів - усі інтерв'ю "вживу" відмінено.
Замість цього кожен охочий може пірнути в мережі Інтернет, знайти авторизований сайд "Акваріума" й повною мірою потішитися плітками, новинами й навіть анекдотами про улюблену групу. Інформацію закидає сам БГ. Для любителів ігор і мультяшок незабаром вийде компакт-диск, де в головних ролях - сам Борис Борисович. Порятунок бібліотек - справа рук читачів Із року в рік зменшується кількість книг, які надходять до публічних бібліотек. Приміром, у Кривому Розі (де 30 бібліотек для дорослого та 20 - для юного читача) за 1996 рік бібліотекарі зареєстрували лише 12 тисяч нових надходжень. Для порівняння: 1992 року - понад 120 тисяч.
Насамперед причина в тому, що в Україні немає державної програми книговидання. Та коли б і видавалося більше, в бібліотеках книг не побільшало б: через відсутність коштів вони не в змозі придбати все необхідне.
Стурбованість долею бібліотек від їх працівників передалася працівникам Криворізької телерадіокомпанії "Рудана". З ініціативи автора телепередачі "Книжкова полиця" В. Гончара в місті розпочалася акція "Бібліотека". Мета - знайти благодійників серед самих читачів.
Першим на заклик руданівців відгукнувся депутат міської ради, член центрального Проводу Української Республіканської партії М. Скиба, який напередодні шевченківських свят передав до бібліотек Кривого Рогу близько двохсот книг. Ініціативу вирішив підтримати генеральний директор СП "Промінвесткомпані" К. Бабенко. Благодійна акція розгортається.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати