Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Залізобетонний "кит" пересідає в мікроавтобус

27 лютого, 00:00

Каховка знаменита не лише легендарною "Тачанкою", на бронзу якої нещодавно зазіхнули зловмисники, а й потужним заводом залізобетонних виробів. Завод - один з "китів" промислової бази Держкомводгоспу. Споруджений у підмогу будівникам найбільшої у Європі зрошувальної системи, він жодного разу не підвів замовників. Не підвів і торік - просто значна частина продукції підприємства виявилася непотрібною.

Настрій у робітників - наче у тих ветеранів, що інколи приходять до "Тачанки". Який же вихід із становища, що склалося? Довго думали-гадали керівники заводу і нарешті поїхали до Львова. Поїздка виявилася результативною: відтепер творці залізобетону для гідроспоруд складатимуть у цехах мікроавтобуси. Каховчани наладять у себе випуск основних вузлів для КАЗа, решту деталей купуватимуть деінде: Україна велика...

Каховський мікроавтобус має порадувати його творців вже нинішнього року, а наступного місто гідробудівників змайструє більше сотні машин. Кажуть, що вони у півтора рази будуть дешевшими від закордонних зразків. Про інші переваги поки що не йдеться.

...Торік спад виробництва в індустрії будматеріалів на Херсонщині склав 55,7 відсотка. Втрата для галузі потужностей Каховського заводу залізобетонних виробів зробить мінус ще вагомішим.

А от Херсонський маслозавод знайшов порятунок у співпраці з місцевим сільськогосподарським інститутом. Плодами співдружності виробників і учених стали... гриби. Кажуть, екологічно чисті і неотруйні. Та ще й дешевші, ніж заморські: усього 4 гривні за кілограм. Дешевші, ніж масло, виробництво якого помітно впало. Ним, до речі, заводчани одержують зарплату. Уже три місяці. Гриби ж, схоже, будуть за розмінну монету.

Херсон.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати