Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Забрав посилку, здай упаковку!

Найбільший логістичний оператор країни збиратиме... сміття
04 грудня, 19:08

«Нова Пошта» вирішила масштабувати проєкт зі збору вторинної сировини в усіх відділеннях Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Львова та Полтави. 2020 року компанія вивчить досвід масштабування на мільйонники та розгляне можливість подальшого масштабування на всі інші відділення компанії, передають ЗМІ.

Компанія вирішила залишити два бокси: один для макулатури та гофрокартону, і один для всього поліетилену, без поділу на кольоровий і прозорий.

«Глибше сортування поліетилену здійснюватимуть підрядники, які забирають у нас вторинну сировину. Це зроблено для спрощення процесу сортування, яке здійснюють наші клієнти», — наголошують у компанії.

У квітні-липні цього року «Нова Пошта» провела пілотний проєкт зі збору упаковки у десяти столичних відділеннях. Там можна було залишити коробки й інші пакувальні матеріали в спеціальних боксах для збору вторсировини. За три з половиною місяці в межах пілотного проєкту було зібрано 4561 кг вторинної сировини на 10 відділеннях. Обсяг зібраної макулатури та поліетилену збільшили на 153%.

Майже 80% усієї зібраної вторсировини — це папір, гофрокартон і паперовий ущільнювач, а 20% — стретч, бульбашкова плівка та пакети. В решті відділень вторсировину, як і раніше, збирають співпрацівники та передають на подальшу переробку.

У компанії зазначають, що в них налагоджено повний цикл збирання вторсировини: збір відбувається на терміналах і відділеннях, далі вторсировину передають на переробку. За десять місяців 2019 року «Нова Пошта» зібрала майже 1300 тонн вторсировини, що на 36% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати