Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Я знаю: Кічкас буде

18 липня, 00:00

Спеціальною постановою Кабміну визначене цільове надходження коштів на розв'язання проблем житлового масиву Павло-Кічкас у Запоріжжі.

Адміністрація Заводського району одержує значні кошти для реконструкції та розвитку цієї частини міста. Цей випадок вважається безпрецедентним тому, що досі уряд не займався цільовим фінансуванням окремого міського району.

Били на сполох давно, - розповідає керівник Заводської райадміністрації Анатолій Коленко. - Більшість житлових будинків, що їх "тимчасово" спорудили в 1946-1947 рр. для робітників, капітальному ремонтові не підлягають. Інша проблема - відновлення прибережної зони. Вода підійшла загрозливо близько до жител. Необхідно відновити бодай 16 гектарів прибережної зони, використати їх під пляжі та котеджі.

Заводський район завжди вважався неперспективним: Міністерство охорони здоров'я охарактеризувало його як екологічно забруднений. Коли підприємства могли із цим впоратися, заважав статус неперспективного району. Тепер це клеймо з району знято, але випарувались і гроші, що були у підприємств. Сьогодні райадміністрація разом із спеціалістами відповідних служб працює над складанням конкретної програми з будівництва житла, спорудження об'єктів соціальної сфери та берегоукріплення західної частини житлового масиву. Мінекономіки спільно з Мінфіном та Міністерством охорони навколишнього середовища і Держкомітетом з водного господарства з 1998 року повинні передбачити централізовані капіталовкладення в житлове будівництво та берегоукріплення Запоріжжя.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати